OLDALVONAL

Csalódott az NB I-ben Csányi Sándor

A hazai futballvezér szerint nem kedvező, hogy sok csapat vendégstadionban kénytelen játszani. Kritizálta a klubokat is.
  • Szerző: HBK

Nem elégedett a nézőszámokkal Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöke. A válogatott teljesítménnyel sincs teljesen kibékülve, és szerinte nem intézhet el mindet egymaga Bernd Storck szövetségi kapitány.  

A héten mutatták be a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság budapesti logóját. Csányi ezt követően nyilatkozott az M4 Sportcsatornának.

„Nem vagyok elégedett a nézőszámokkal a bajnokikon. Ugyanakkor nemcsak azt kell megnézni, hogy mennyien mennek ki a stadionokba, hanem azt is, hogy hányan nézik a tévében és az interneten. A nézettségi adatok magasak a magyar meccsek tekintetében. Pillanatnyilag nem kedvező az sem, hogy sok csapat vendégstadionban játszik.”

Az elnök természetesen kitért a válogatottra is, amely a legutóbbi hét tétmeccséből csak kettőt tudott megnyeri, egyszer Lettországot, egyszer pedig Andorrát győzte le a Storck-csapat.

„Maximálisan nem tudok elégedett lenni azzal, ami az Európa-bajnokság óta történt. A Feröer elleni döntetlen csalódás, Svájc ellen is nyerhettünk volna, de védelmi hibák és rossz bírói döntések miatt ez meghiúsult. Az Európa-bajnokság előtt közel hat hetet együtt tudott készülni a válogatott keret, míg a kvalifikációs meccsek előtt az a néhány nap nem elegendő arra, hogy a szövetségi kapitány felkészítse a játékosokat, azt a klubcsapatoknak kellene. Fontos lenne, hogy a klubok fejlődjenek, több nemzetközi meccsre van szükség a BL-ben és az El-ben.”

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?