OLDALVONAL

Dárdai elárulta, a kertjükben játszik Ibrahimovic

Apjához fûződő bonyolult viszonyáról vallott Dárdai Pál legidősebb fia. Távlati cél a Bundesliga-szenzáció.
  • Szerző: vav

Első interjúját adta Dárdai Palkó a Bildnek. A Hertha-edző Dárdai Pál legidősebb fia tavaly már bemutatkozott a német labdarúgó Bundesligában és az Európa-ligában is, de idén már legalább 10 meccsen akar játszani a berliniek első csapatában.

A 19 éves, német utánpótlás-válogatott szélső a szüleiről és a testvéreiről, magánéletbeli titkokról is vallott. Alább ezek közül szemezgetünk:

Dárdai apaként és edzőként? Két külön világ, teljesen különválasztjuk őket. Otthon egyáltalán nem beszélünk a futballról,

ott ez így normális. Arne Meier csapattársam is a családunkkal nyaralt idén, és ott sem volt téma a Hertha."

A Herthánál egyszerűen Pálnak szólítom, mint a többiek.

Ha pedig az öltözőben találkozunk, ugyanúgy kezet fog velem, mint másokkal."

 

"Rövid idő alatt érettségi, jogosítvány, nagykorúság és profi szerződés: utóbbinak örültem a legjobban. Mégiscsak egy álom vált valóra. A legnehezebb az érettségi volt, de elégedett vagyok az eredményemmel."

A pályán egyáltalán nem látom benne az apát. Ott ő csak az edzőm. Kicsit még szigorúbban is bánik velem, mint a többiekkel.

Például szereti továbbengedni a játékot, ha edzésen szabálytalankodnak velem szemben. Arra sarkall, hogy többet tegyek, mint mások. De ez így van rendjén. Senki se gondolja, hogy csak az apám miatt játszom a Herthában! Ezzel csak még jobb teljesítményre ösztönöz. Megértem apámat. A nagypapám is volt az ő edzője, és ő is ugyanezen ment át."

"Az öltözőben mindig vannak zrikák, de egyébként a csapattársak ugyanúgy kezelnek, mint bárki mást."

"Korábbi kézilabdázó édesanyámtól a gyorsaságomat, aputól pedig az ambíciómat, a mindenáron való győzni akarást örököltem."

Később természetesen szeretnék egy csapatban játszani az öcséimmel a Herthában.

Azt hiszem, ilyen még sohasem történt a Bundesligában. A kertünkben persze már gyakran előfordult. Olyankor a tizenhat éves Márton uralja a középpályát, én elfutok a szélen, beadok a tizenkét éves Bencének, aki gólt szerez. Õt egyébként Ibrahimovicnak hívjuk, mert hasonló karakter."

"Ha nem menne jól a futball, továbbtanulnék, hogy német- és tornatanár legyek."

"Meglátjuk, meddig lakom a szüleimnél. Legalább addig, amíg a szerződésem szól a Herthánál. Igazán jól érzem magam otthon, maradhatok akár harminc éves koromig is"

- mondta nevetve Dárdai Palkó.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?