OLDALVONAL

Dárdai elárulta a németeknek: eurómilliókat kaszált volna, ha akar

Csak az a bibi, hogy nem érdekli a pénz. Legszebb időszakának nevezte, amikor a berlini ifik és a magyar válogatott edzője volt.
címkék:
  • Szerző: vav

„Nem érdekel a pénz” – ezzel a felütéssel kezdi interjúját a Bild Dárdai Pállal, aki hétfőn 14 hónapnyi pihenés után tért vissza a Herthához. Nem a Bundesliga-csapat, hanem az U16-os ifik (köztük legkisebb fia, Dárdai Bence) edzőjének és utánpótlás-koordinátornak.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Alig hiszik, hogy tényleg beváltotta az ígéretét: visszatért ifiedzőnek
Fotó: AFP

A berlini klub magyar legendája nem győzi hangsúlyozni, mennyire jól érzi most magát a bőrében, és azt is újra meg újra bizonygatnia kell, hogy nem érzi visszalépésnek, hogy a milliomos sztárok helyett gyerekeket tréningeznie. Mintha egyiket sem hinnék el neki.

„Nem visszalépés! Életem legszebb munkája volt, amikor évekkel ezelőtt az U15-nél és a magyar válogatottnál dolgoztam. Azt hiszem, most az U16 mellett is óriási örömöt szerez majd az edzősködés”

– mondta a Hertha felnőtt csapatát négy és fél évig vezető magyar szakember.

Eurómilliók sem szédítették meg

Azt is felvetették neki, hogy sokkal többet kereshetne máshol újra vezetőedzőként.

„A pénz engem nem motivál. Ha nem így lenne, ebben az évben elfogadtam volna valamelyik külföldi ajánlatot. Milliókat kereshettem volna. De én nem ilyen vagyok. Nálam a jókedv és az öröm a lényeg”

– mondta korábbi szövetségi kapitányunk, aki nem tagadta: Németországból is kapott ajánlatokat, de sosem érezte úgy, hogy azok tökéletesek lettek volna számára.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?