OLDALVONAL

Tényleg hazatér az NB I-be Dárdai Pál? A szurkolók őt követelik

Berlini menesztése után azonnal lecsapnának a magyar fociszurkolók Dárdai Pálra. Idehaza két klub és a válogatott is meg tudná szerezni a szakembert, kérdés azonban, ő hazatérne-e.
  • Szerző: SK

Régóta inogott a kispad Dárdai Pál alatt a Hertha Berlin felnőttcsapatánál, menesztése után egyelőre nem tisztázott, lesz-e feladata a klub utánpótlásában. Ugyanakkor a magyar szurkolók azonnal lecsapnának rá, elsősorban a válogatottnál, vagy az élvonalban is el tudnák őt képzelni.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A Bors információja szerint a tréner havi fizetése 80 ezer euró (29 millió forint) volt Berlinben. Ennél nem sokkal kevesebbért is alkalmaztak már edzőt az NB I-ben, a Ferencvárosnál és a Mol Fehérvárnál sem ritka a havi 20 milliós fizetés. Ők akár alkalmazhatnák is Dárdait.

Itthon lenne igény Dárdai Pálra (Fotó: AFP)

„A Fradinál biztos nem kerül szóba Dárdai, és ő sem szívesen dolgozna a Ferencvárosnál. Nem Peter Stöger személye miatt, egyszerűen sosem volt jó a viszony a felek között” – mondta a lapnak a neve elhallgatását kérő informátor.

Dárdai és a Ferencváros viszonya állítólag akkor romlott meg, amikor Pál 1996-ban, még 20 évesen a BVSC-t választotta a Fradi helyett.

„A Fehérvár észszerűbb választás lenne, pláne úgy, hogy a fia is ott focizik. Ugyanakkor az tény, hogy nagyon jóban van a Vidi jelenlegi edzőjével, Szabics Imrével, aki a segítője is volt a válogatottnál. A papírforma inkább az, hogy Pali Berlinben marad, legfeljebb a válogatottért térne haza” – érvelt a Borsnak a bennfentes.

Egy évig volt sikerkapitány (Fotó: Nemzeti Sport)

Marco Rossi szerződése ugyanakkor 2025-ig szól a nemzeti együttesnél, így Dárdai szerepvállalása itt sem valószínű most. Nagy kérdés, hogy visszatérhet-e a berlini utánpótlásába. Ő magáról mindig azt mondta, hogy a fiataloknál mindig számíthatnak rá, hétfői menesztése után azonban Berlinben egyelőre hallgatnak arról, folytatják-e a közös munkát Dárdaival.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?