OLDALVONAL

Dárdaiból sosem elég, óriási öröm a családban

Újabb családtag kopogtathat a Hertha felnőtt csapatának ajtaján.
  • Szerző: vav

„Kopogtatnak a mini sztárok a Hertha ajtaján” – ezzel a címmel írt a Bild többek között Dárdai Márton közelgő áttöréséről. Dárdai Pál vezetőedző középső fia még csak 16 éves, de egyike annak a négy szupertehetségnek, akik az U17-es korosztályos csapat legjobbjaiként máris esélyt kapnak bizonyítani a felnőttek edzésein is.

"Hihetetlen lehetőség rejlik bennük, óriási tehetségek, akiknek sikerülhet a nagy ugrás. Hogy végül összejön-e, persze nem lehet tudni, hiszen még hosszú út áll előttük" – mondta róluk Andreas Neuendorf, az U17-es csapat edzője.

A Hertha magyar vezetőedzője, Dárdai Pál is figyelmeztetett arra, hogy a „kicsiknek” ez még csak megelőlegezett bizalom. Mostantól kell még keményebben dolgozniuk.

"Az ifjúsági és a felnőtt futballt nem lehet összehasonlítani, két teljesen külön világ. Itt minden sokkal gyorsabb és keményebb, ráadásul a Bundesligában minden hibát hidegvérrel megbüntet az ellenfél. A srácoknak sok tapasztalatot kell még gyűjteniük nálunk" – mondta korábbi szövetségi kapitányunk, aki tapasztalatból tudja, miről beszél: bevallottan Ajax-mintára egyre több saját nevelésű tehetséget dob mély vízbe.

Dárdai Palkó és Márton kisöccse, Bence is a Hertha utánpótlásában készül a labdarúgó-pályafutására. A 12 éves csatárnak azonban van még hátra néhány éve, hogy apja ne csak otthonuk kertjének gyepén, hanem a profik edzésén is tanítgassa.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?