OLDALVONAL

Dárdait sok klub csábítja: elárulta, mikor megy a Hertha éléről!

Ablakból jósolta meg a saját gondjait. Most kiderült, hogy számos ajánlatot kap más csapatoktól. Kevesen reagálnának ezekre úgy, ahogyan ő teszi.
  • Szerző: vav

Tavalyi kinevezésétől a jelen sikerein át a jövőbeli terveiig számos témára reagált Dárdai Pál a 11FREUNDE című német magazinban.

Korábbi szövetségi kapitányunk többek között elárulta, hogyan lett utánpótlástrénerből a Hertha első csapatának vezetőedzője.

„Akkoriban hiányzott a csapatból az erőnlét és néhány vezéregyéniség. Amikor odaföntről, az utánpótlás-akadémiáról kinéztem,

mindig azt gondoltam: gondjai lesznek a következő edzőnek. Erre ki lett a következő edző? Én.

Egykori csapattársának, a klub menedzsereként őt kinevező Michael Preetznek elmondta: soha nem kell majd kirúgnia őt, mert tudni fogja, mikor kell magától mennie.

„Ha egymás után ötször-hatszor veszítünk, azt mondom, köszönöm szépen, és visszamegyek egy emelettel lejjebb, hogy tovább dolgozzam az utánpótlásrészlegen”

- mondta Dárdai.

Nekiszegezték a kérdést: nem hiányozna-e akkor neki a német bajnokság élvonalának légköre?

„Tudom, hogy senki nem hiszi el, de így van.

Már mostanáig olyan sok ajánlatot kaptam, hogy magam is meglepődtem rajta. De ezek az egyik fülemen bemennek, a másikon meg ki.

Jól érzem itt magam, a fiaim a Herthában játszanak, és a családom boldog. Mi többet akarnék?”

 

(Kattints! Folytatás a következő oldalon!)

 


No, azért az ünnepelt sikeredzőnek vannak nagy tervei, de meglepő fontossági sorrendben.

A BL-csoportkörben való szereplésnél sokkal jobban örülne a berlini Német Kupa-döntőnek (az elődöntőben a Borussia Dortmund lesz a Hertha ellenfele).

„Ha összejön a BL, az természetesen csodálatos lenne. De a csapatom átlagéletkora huszonkét év körüli, miért kéne ezeket a srácokat azzal terhelnem, hogy nem szabad hibázniuk, mert mindenáron a Bajnokok Ligájában kell indulnunk?”

Ezzel szemben a saját otthonukban évtizedek óta csak sóvárogva, kívülről figyelt kupadöntő jelentőségét nagyobbnak érzi:

A Hertha BSC a berlini döntőben – erről a szurkolók még évtizedekkel később is beszélnének.

Több pártoló tagot hozna a klubnak, és az akadémiánknak is jó lenne, ha megnehezítené a Wolfsburgnak, a Gladbachnak vagy éppen a Leipzignek, hogy elcsábítsák a tehetségeinket. Egy kupafinálé napja felejthetetlen ünnepnap lenne. Az ilyesmit nem lehet pénzzel megvásárolni.”

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?