OLDALVONAL

Drámai titkairól vallott Király Gábor

Elárulta, mi nyomja a szívét. Õszintén beszélt a Haladás, a válogatott és a magyar foci gondjairól. Mintha csalódott volna abban, amit a labdarúgásunkba visszatérve tapasztalt.
  • Szerző: vav

Számos érdekes és kényes témát érintett, és jó szokása szerint egyikben sem beszélt mellé Király Gábor a www.csakfocinak.hu-nak adott terjedelmes interjújában.

Többek között elárulta, hogy a tavalyi, várakozáson felüli Eb-szereplés előtt, a kőkemény felkészülés során kétszer is a határán volt a visszavonulásnak.

"Tavaly az Eb előtt, amikor 5 hetes, kőkemény felkészülésünk volt,

kétszer is azt éreztem, hogy nekem itt a vége, inkább befejezem, nem fog menni az Eb.

Mindkétszer túltettem magam a holtponton, csináltam tovább, a többi pedig már ismert. A sikernek fájnia kell"

- mondta a 41 éves, 108-szoros válogatott kapus.

 

Nem kérnek a tapasztalatából?

Király arról is őszintén beszélt, hogy az utóbbi hónapokban nem minden klappolt a kieső helyre visszacsúszott Haladásnál:

"...megpróbálok úgy válaszolni, hogy ne adjak ki belső dolgokat, de ne is beszéljek mellé. Ha csak a saját szerepemet veszem, úgy érzem,

sokkal többet is tudtam volna adni a Haladásnak, mint amit engedtek.

Két éven át ez jól működött, mert eleve azért szerződtem haza, mert azt kérték, mindenben segítsek. Az edzéseken, a meccseken, a társaknak, a szakmai stábnak. A rutinosabb, többet megélt társaimmal talán tudtunk is a pályán belül néhány szituációban segíteni, néhány hónapja viszont erre már nem volt igény.

Kapuslegendánk hasonló okból érzi rossznak a magyar futball közegét is. Így válaszolt arra a kérdésre, hogy látja-e, miért nem jut egyről a kettőre a labdarúgásunk:

Igen, látom… De nehéz erről beszélni addig, amíg nem vagy biztos abban, a közeg akar-e tanulni.

A jelszó sokszor az, hogy 'gyere, segíts, mert van tapasztalatod'. Aztán ha ott vagy, akkor esetleg már azt mondják, 'mondd azt, amit mi akarunk, és akkor egységesek leszünk'. És ha ezek után azt mondod, lehet, nem mindenben értünk majd egyet, akkor már nem olyan lelkes mindenki. Érthető ez így?

Ilyen közegben nem egyszerű alkotni

- panaszolta el Király Gábor.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?