OLDALVONAL

Dzsudzsák Balázs korábbi játszótársai a világbajnokság sztárjai

Dzsudzsák korábbi eindhoveni csapattársai a labdarúgó-világbajnokság negyeddöntőjére készülnek. Ezzel szemben a PSV-ben kiemelkedő teljesítményt nyújtó Dzsudzsáktól kedden búcsúzott el előző klubja, az al-Vahda. A magyar válogatott csapatkapitányának jelenleg nincs csapata.
  • Szerző: ST

Dzsudzsák Balázs 162 mérkőzésen 54 gólt szerzett a holland PSV-ben, ami mellett 51 gólpasszt osztott ki 2008 és 2011 között. A 31 éves játékos ebben az időszakban az egyik legnagyobb sztárnak számított a PSV Eindhovenben.

A korábbi svéd társak pályájuk csúcsán

Az oroszországi vb-n remek teljesítményt nyújtó svéd válogatott két ásza, Ola Toivonen és Marcus Berg is Dzsudzsáktól várta a gólpasszokat Hollandiában. Előbbi játszott együtt a legtovább a magyar szélsővel, akiről elismerően beszélt.

Nem gond, hogy nem kell a bal lábára figyelnünk – átlövéseknél és rögzített játékhelyzeteknél ez hatalmas fegyver lehet

– nyilatkozta még egy 2011-es válogatott mérkőzés kapcsán Toivonen Dzsudzsákról.

Dzsudzsák nem topligába igazolt

Dzsudzsák 2011 nyarán igazolt az orosz Anzsi Mahacskalához, vele ellentétben a két svéd komoly ligában folytatta a PSV után. Toivonen Franciaországba szerződött, Berg pedig visszatért Németországba. Talán ez is kellett hozzá, hogy még 2018-ban is ott legyenek az elismert labdarúgók között a világbajnokságon.

Mertens túlnőtt Dzsudzsákon

Dzsudzsák pótlására egyébként az a Dries Mertens érkezett Eindhovenbe, aki a vb egyik favoritjának számító belga válogatott alapembere. Jelenleg pedig a világ legjobb támadói közé sorolják az olasz Napoli labdarúgóját.
Érdekesség, hogy Dzsudzsákot 14 millió euróért (kb. 4,6 milliárd forint) adta el a PSV, míg a vele egyidős Mertensért 8,5 millióért (kb. 2,8 milliárd forint) fizetett.

Azt már nem fogjuk megtudni, hogy mi lett volna, ha Dzsudzsák nem Oroszországba szerződik. Toivonen és Berg viszont készülhet az Anglia elleni vb-nyolcaddöntőre, Mertens pedig Brazília ellen bizonyíthat.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?