OLDALVONAL

Dzsudzsák Balázst 14 évvel fiatalabb tinire cserélnék az arabok

Itthon vár a sorsára: fogalma sincs, mi vár rá a következő hetekben az Al-Ainnál. Nem kell az edzőnek, vagy egyszerűen csak rajta spórolnának?
  • Szerző: vav

Teljes a bizonytalanság Dzsudzsák Balázs jövőjét illetően. Egyelőre sem a június végén lejáró szerződése meghosszabbításáról, sem az emírségekbeli bajnokság folytatásáról nem tudni semmit. Rossz jel viszont, hogy az Al-Ain a hivatalos honlapján számolt be a portugál vezetőedző kívánságáról: a jelek szerint egy tehetséges holland tinire cserélné 33 éves focistánkat.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Úgy néz ki, klubja nem él a plusz kétéves szerződéshosszabbítási opcióval
Fotó: Instagram/alainfcae

Több mint egy hónapja Magyarországon tölti a koronavírus-járvány okozta rendkívüli szabadságát Dzsudzsák Balázs. Labdarúgó-válogatottunk csapatkapitánya hol a balatoni luxusnyaralójában, hol NB I-es meccseken (illetve a Honvéd-Mezőkövesd kupadöntőn) tűnik föl, legutóbb pedig Szijjártó Péter Facebook-fotójának tanúsága alapján a vele jó barátságot ápoló külgazdasági és külügyminiszterrel sportolt együtt.

„Alapvetően szabadságot kaptam, hiszen odakint felfüggesztették a bajnokságot. Még nem döntöttek arról, hogy teljesen törlik-e és új lappal indul-e a következő szezon. Egyelőre erre várunk. Ha nem, akkor tizennegyedikén valószínűleg vissza kell mennem, úgyhogy tényleg még minden kérdőjeles. Egyelőre élvezem, hogy itthon lehetek”

– mondta Dzsudzsák lábteniszezés után az M1 Sporthíradójában.

Biztosat tehát maga az érintett sem tud. Rossz hír viszont, hogy az arab sajtóhírek után immár klubja, az Al-Ain hivatalos honlapján is arról számolt be az igazgatótanács egyik tagja, hogy Pedro Emanuel vezetőedző nem tart igényt a februárban igazolt, rutinos magyar focista szolgálataira.

A vezetők már tárgyaltak is a Dzsudzsák helyére kiszemelt játékossal. Ő nem más, mint a korábban a Dortmund és a Monaco radarján is feltűnt 19 éves holland tehetség, Anthony Musaba, aki a másodosztályú NEC Nijmegen színeiben idén 25 meccsen hét gólt és öt gólpasszt jegyez.

 

A képre kattintva videó indul:

Sőt, hasonló posztra vennék meg a rivális Al-Vaszl brazil támadóját, Fábio Limát is.

Rajta spórolnak a kieső bevételek miatt?

A portugál tréner indoklása – miszerint olyan szélsőre van szüksége, aki mindkét oldalon bevethető – kifogásnak tűnik, hiszen Dzsudzsák a klubjában és a válogatottban is bizonyított már a bal és a jobb szélen, sőt a középpálya közepén is. Valószínűbb, hogy a járvány negatív gazdasági hatásai miatt tervezett jelentős fizetéscsökkentés miatt nem élnek a szerződésében szereplő plusz kétéves opcióval (a spórolásra kényszerülő klubok az eddigi felére olvaszthatják a gázsikat).

 

És ezeket olvastad már?