OLDALVONAL

Veszélyben a budapesti Eb-meccsek? Az UEFA tiszta vizet öntött a pohárba

Egy hónap múlva lesz végleges döntés, de... A budapesti Eb-meccsek miatt is fontos: kiderült, terveznek-e helyszínváltoztatást a nyári tornára.
  • Szerző: Ripost

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) nem tervezi, hogy a nyári Európa-bajnokság – amelynek társrendezője Budapest – kijelölt helyszínein változtasson a koronavírus-járvány újabb hulláma miatt. Korábban az AP amerikai hírügynökség arról írt meg nem nevezett forrásra hivatkozva, hogy Bilbao, Dublin és Glasgow esetében az érvényben lévő rendelkezések alapján nem garantált a nézők jelenléte, azért ez a három város kikerülhet a rendezők közül. Boris Johnson brit miniszterelnök pedig a Sun interjújában elmondta: a szigetországban olyan jól haladnak az oltással, hogy júniusban feloldhatják a korlátozásokat, és akár az egész Eb-t szívesen megrendeznék Angliában.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Már csak az a kérdés, hány nézőt engednek be a 12 Eb-helyszínre?

Már csak az a kérdés, hány nézőt engednek be a 12 Eb-helyszínre?
Fotó: eb-logo_AFP

Az UEFA a dpa német hírügynökség kérdésére csütörtökön azt felelte, hogy nincs tervben a változtatás.

Arról, hogy a nézőket milyen arányban engednek majd be az Eb-stadionokba – köztük a budapesti Puskás Arénába -, várhatóan április elején születik döntés.

A koronavírus-járvány miatt tavaly nyárról idénre halasztott Eb-t a tervek szerint június 11. és július 11. között Európa 12 nagyvárosában – Budapesten, Londonban, Münchenben, Bakuban, Szentpéterváron, Rómában, Koppenhágában, Bukarestben, Amszterdamban, Dublinban, Bilbaóban és Glasgow-ban – rendezik. A magyar válogatott Münchenben találkozik a németekkel, és a Puskás Arénában fogadja majd Portugáliát, valamint Franciaországot – emlékeztet az MTI.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?