OLDALVONAL

Egy egész város gyászolja az elhunyt világbajnok magyar sportolót

Szomorú szilveszter: elmarad a csinnadratta Tapolcán. Koccintás és utcabál helyett a csönd lesz az úr Szalay Gyöngyi halála miatt.
  • Szerző: vav

Szülővárosa, Tapolca mély gyászba borult Szalay Gyöngyi halála miatt. A hatszoros világbajnok, olimpiai bronzérmes párbajtőrvívóból lett edző és sportvezető a helyi sport- és közélet meghatározó alakja volt. Ezért a város vezetői és a szilveszteri programok szervezői úgy döntöttek, hogy a december 31-i ünnepi programok egy része elmarad.

A Napló Online értesülése szerint Dobó Zoltán polgármester indítványozza, hogy a hagyományos szilveszter délelőtti futóverseny ezentúl Szalay Gyöngyi Emlékfutás legyen. Kegyeleti okokból a programokat a szokásos csinnadratta nélkül rendezik. Estétől már semmilyen hivatalos rendezvény nem lesz Tapolcán: sem utcabál, sem tűzshow, sem éjféli pezsgős koccintás.

Szalay Gyöngyi élete 49 évében mindvégig hűen szolgálta a Veszprém megyei várost. Szombaton, egy helyi kolbásztöltő verseny díjkiosztóján lett rosszul. Több újraélesztési kísérlet ellenére, még aznap életét vesztette a veszprémi kórházban.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?