OLDALVONAL

Egymást taposták az emberek Hosszú Katinka cuccaiért

Afrikába küldött ajándékokat. Az Iron Swim több száz kulacsát a legszegényebbeknek osztogatták a Bamako-rali résztvevői.
  • Szerző: Ripost

A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka úszóklubja, az Iron Swim több száz kulacsot küldött ajándékba a Budapest-Bamako Rally keretében a mélyszegénységben élő afrikai gyerekeknek. Az ötlet onnan jött, hogy az extrém túrán részt vett az egyik tanítványuk édesapja, Szentgyörgyi Dániel, Kévés Andor profi fotós és Lándor Zoltán Béla operatőr társaságában. A trió több száz, a klub nevével ellátott kulacsot vitt a nyugat-afrikai országokba – jelentette a Bors.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Kévés Andor / Facebook/ironswimbudapest

„Kis híján ölre mentek a gyerekek, de még a felnőttek is az ajándéktárgyakért. Egymást taposták, tépték. Néha arra kellett figyelnünk a saját biztonságunk érdekében, hogy olyan helyeken osszuk szét az adományokat, ahol kevesen vannak, mert úgy megrohamoztak minket, hogy féltettük a testi épségünket”

- mesélte a lapnak Kévés, aki hozzátette: a kulacsok mellett különböző játékokat, ruhákat is ajándékoztak, élelmiszert viszont vallási és egészségügyi szempontok miatt nem vihettek a rászorulóknak.

„A csillogó szempárok miatt a rengeteg veszély miatt is megérte a hosszú út”

- mondta Kévés Andor, aki már meg is beszélte a csapattársaival, hogy két év múlva újra ajándékokkal térnek vissza.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?