OLDALVONAL

Elcsíptük a levelet: durva lépésre szánta el magát Hosszú Katinka

Drasztikus változások történtek úszósztárunk klubjánál. Innen már nincs visszaút.
  • Szerző: vav

Hosszú Katinka és Shane Tusup közös úszóklubja, a riói olimpia után beindított Iron Aquatics levelet küldött a tagjainak és az ott úszó gyerekek szüleinek arról, hogy a sztárpár szakítása milyen drasztikus változásokat hozott az egyesület életében. Ebből kiderül: a háromszoros olimpiai bajnok világsztár mindig igyekezett megfelelő szakmai hátteret biztosítani a klubjában úszó gyerekeknek "de a kialakult helyzetben nem tudja tovább egyedül vinni ezt a terhet".

A levélben többek között az is szerepel, hogy

"az Iron Aquatics klubnak a jövőben nincs biztosított vízfelülete, a klub edzői, valamint a kft. dolgozói a héten felmondtak, ezért Katinka úgy döntött, befejezi a tevékenységét, mint úszó az Iron Aquatics klubban,

és az Iron Corporation Kft. keretein belül úszásoktatást sem végez. Ahogy már a médiában is megjelent,

Katinka új klubot alapított Iron Swim néven, a jövőben ott folytatja a munkáját.

 

A %% értesülése szerint a profi és az amatőr, javarészt utánpótláskorú úszók egyéni döntésén múlik, követik-e Hosszú Katinkát az új csapatához. Persze nem kérdés, hogy a többség hogyan dönt vagy döntött. A magyar úszás világsztárja az újonnan bejegyzett Iron Swimben folytatja, ez hivatalos bejelentés nélkül is nyilvánvaló. Erre utal a közösségi oldalakon megjelentetett fotója is, új klubjai edzői stábjával, köztük a tréningjeit mostantól irányító Petrov Árpáddal.

Nincs már hátra, csak előre Keep it moving forward #ironswim #ironlady #hwapo

Közzétette: Katinka Hosszu – 2018. július 29., vasárnap

 

De az is sokatmondó, hogy a szövetség honlapján az összesített OB-pontversenyben nem Iron Aquatics, hanem egyszerűen Iron néven jegyzik az eddigi eredményeket.

A pénteken kezdődő glasgow-i Európa-bajnokságra készülő Hosszú dolgát megnehezíti, hogy az amerikai férjével és egyben edzőjével, Shane Tusuppal való viharos szakítása után nem csak a medencében kell visszaszereznie a régi bombaformáját. Megoldást kell találnia a közös ügyeik, vállalkozásaik továbbvitelére is. Ilyen többek között a riói olimpia után beindított úszóklubjuk sorsa is.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?