OLDALVONAL

Eljött a nagy nap, megnézheted a Puskás Öcsiről készült rajzfilmet

A közmédián kezdik vetíteni a sorozatot a Honvéd- és Real Madrid-legenda születésnapjának alkalmából, április 1-jén.
  • Szerző: vav

Puskás Ferenc 93. születésnapján, április 1-jén az M1 aktuális tévécsatornán és a Nemzeti Sport Online oldalán is látható lesz a Puskás Ferenc gyermekkori kalandjait megidéző Puskás Öcsi és barátai című rajzfilmsorozat első része – jelentette az MTI.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Facebook

A hétperces, 2D-s animációs technikával közel egy évig készült filmet Gellár Csaba rendezte. Szöllősi György, a magyar futball és a Puskás-ügyek nagykövete szerint az alkotók animációs-sorozatuk első, bemutató, úgynevezett pilot epizódjának szánják.

A Duna TV-n 17:50-kor, az M1 Ma este című műsorában pedig körülbelül 18:45-kor lesz látható a rajzfilm-sorozat bemutatkozó része.

A sorozat-epizódok alapját a gyermek Puskás Öcsi életrajza, a vele kapcsolatos történetek, városi legendák, valamint Kemény Kristóf író és Mayer Tamás illusztrátor közös, háromkötetes Puskás Öcsi – A külvárosi vagány hihetetlen kalandjai című mesekönyv-sorozata képezik. Ez utóbbi adta a rajzfilm ötletét és kiindulópontját is.

A rongylabda címet viselő első epizód a kis Puskás Ferenc első focis élményeiről szól. Az epizód a Nemzeti Sport Online-on a hónap végéig ingyenesen megtekinthető lesz:

És ezeket olvastad már?