OLDALVONAL

Elképesztő, Hosszú Katinka miatt váltottak nemzetet a kínaiak!

Olimpiai bajnok klasszisunk két nap alatt hét aranyérmet nyert Pekingben, de bronzéremből és ezüstéremből is jutott az Iron Ladynek. Jakabos sem vallott szégyent.
  • Szerző: HBK

Hosszú Katinka négy arany- és két bronzérmet gyűjtött a szombati zárónapon az úszók rövidpályás világkupájának negyedik, pekingi állomásán.

A háromszoros riói olimpiai bajnok 100 méter háton, 400 méter gyorson, 100 méter vegyesen és 400 méteres vegyesúszásban előzött meg mindenkit. Emellett két döntőben végzett harmadikként: 100 méter gyorson és 50 méter pillangón.

Hosszú az első napon is remekelt, hiszen a pénteki finálékban három aranyat (200 m gyors, 50 méter hát, 200 m vegyes), egy ezüstöt (200 m hát) és egy bronzot (100 m pillangó) érdemelt ki. Majd a Facebookon megírta, hogy Kínában is látott magyar zászlót, amit kínaiak lengettek! Az Iron Ladyt már akkora tisztelet övezi, hogy hajlandóak országot váltani érte a szurkolói.

A pekingi vk-állomás másik magyar szereplője, Jakabos Zsuzsanna, aki az első napon 200 méter vegyesen második volt, szombaton is Hosszú mögött lett ezüstérmes 400 méter vegyesen, a 200 méter pillangó döntőjében pedig ötödikként zárt az MTI beszámolója szerint.

És ezeket olvastad már?