OLDALVONAL

Első a család: milliárdos fizetésről mondtak le focistáink

Fontosabb volt a szeretteik boldogsága a pénznél. Huszti és Elek rosszul ítélték meg a kínai élet nehézségeit.
  • Szerző: vav

"Mi volt a legjobb Kínában? A fizetésem" - válaszolta őszintén a Nemzeti Sport kérdésére Elek Ákos, aki a kínai Csangcsun Jatajtól tért haza. A válogatott középpályás immár újra a Diósgyőr játékosa.

Két okból döntött a hazatérés mellett. Egyrészt, így nagyobb eséllyel bekerül a nyári, franciaországi Európa-bajnokságra készülő magyar nemzeti csapat keretébe. Másrészt, elege lett a családja gyakori hiányából.

Amikor pedig együtt lehettünk, az sem arról árulkodott, hogy meg tudnák szokni Kínát

- mondta Elek, aki sajtóhírek szerint évi egymillió eurós (314 millió forint) gázsiról mondott le az álmáért és a családja boldogságáért.

Milliárdos gázsit hagyott ott

Nála is többet keresett Kínában a Csangcsúnból szintúgy Európába, de Németországba visszatért Huszti Szabolcs. Igaz, a Hannovert korábban két időszakban is (132 Bundesliga-meccsen 36 góllal és 40 gólpasszal) szolgált középpályás nem magyar fizetést kap, de az Eintracht Frankfurtnál aligha kapja meg az eddigi, évi 3 millió euróját (942 millió forint).

A magyar válogatottba visszatérni nem hajlandó középpályás a Goal.com cikkében árulta el a döntése okait. Õt a Storck-csapat Eb-szereplése már nem motiválja, maradt tehát a család.

Mint kiderült, alábecsülte a kínai élet nehézségeit. A 4 milliós lélekszámú, észak-kínai metropoliszban alig találkoztak olyannal, aki beszélt volna angolul. Amikor a focista napokra elutazott meccsre vagy edzőtáborba, a felesége, Virág egyedül maradt a kétéves kislányukkal, Miával.

Ha a nejem beteg lett, senkit sem tudott fölhívni, senki nem értette meg a kórházban. Két gyerekkel képtelenség lett volna ott élnünk tovább

- utalt a rövidesen érkező második babájukra Huszti Szabolcs.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?