OLDALVONAL

Elszomorító hírt közölt a magyar származású sztár

Tim Howard úgy döntött, hogy a 2019-es szezon után felhagy a profi futballal. Anyagi gondjai nem lesznek a civil életben.
  • Szerző: HBK

Tim Howard bejelentette, hogy az észak-amerikai profi labdarúgóliga (MLS) 2019-es szezonja után befejezi 22 éve tartó pályafutását.

A 39 éves kapus jelenleg a Colorado Rapids játékosa, 2016-ban igazolt a csapathoz, azóta 75 bajnokin védett. Korábban Angliában az Evertonban és a Manchester Unitedben is futballozott, sokáig az amerikai válogatottból is kirobbanthatatlan volt.

„Nagyon várom már az MLS 2019-es szezonját, mivel nekem az lesz az utolsó idényem. Az érzelgősséget későbbre hagyom, most szeretném kiélvezni a pályafutásomból hátralévő rész minden egyes percét. Szokásomhoz híven kőkeményen dolgozok majd azért, hogy minél több sikert érjen el a Rapids”jelentette ki az anyagi ágon magyar származású Howard.

Anyagi gondjai biztosan nem lesznek a sztárnak, miután szögre akasztotta a kesztyűjét. Az Evertonnál nagyjából 1,4 milliárd forintot keresett évente, és a Coloradóban is ő a legjobban fizetett játékos: az alapbére 2 millió dollár (560 millió forint)/év, de a kompenzációkkal együtt még ennél is többet kereshet.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?