OLDALVONAL

Ennyit a gonosz pletykáról: exfőnöke lerántotta a leplet Michael Schumacher titkáról

Norbert Haug a Mercedesnél együtt dolgozott Schumival és a helyére érkezett Lewis Hamiltonnal is.
  • Szerző: vav

Lewis Hamilton nemrég beállította Michael Schumacher rekordját: immár mindketten a Forma-1 hétszeres világbajnokai. A brit világsztár 2013-ban éppen a legendás német autóversenyző helyére szerződött a Mercedeshez. Azóta is tartja magát a pletyka, hogy a feltörekvő, új klasszis miatt Schuminak mennie kellett.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Schumacher 2011-ben, Spában
Fotó: AFP

Norbert Haug az istálló motorsport-igazgatójaként mindkettejükkel együtt dolgozott, és most a Sport1-nek adott interjúban elárulta, hogyan is történt a váltás. Szerinte egyáltalán nem arról volt szó, hogy Hamiltonnak helyet csinálva köszöntek el az akkoriban még gyengébb autóval felejthető eredményeket elérő Schumitól.

Az új Mercedes 2010-es bemutatkozásakor Schumacher jobbról a harmadik, mellette Haug
Fotó: AFP

„Nem, ez egyáltalán nem így volt. Aki utánanéz, láthatja: Michael a második, végleges visszavonulásakor már a negyvennegyedik születésnapja előtt állt. Ez nem azt jelenti, hogy a következő években már nem lett volna képes győzni vagy akár újabb vb-címet nyerni. Aki kétezer-tizenkettőben megnyerte az időmérőt Monacóban, az egy sokkal jobb autóval szerintem kétezer-tizennégyben nyerhetett is volna. Nálunk minden a hibrid motorok korára irányult, ami kétezer-tizennégyben kezdődött, és mint ismert, a Mercedes azóta nyerte meg az összes világbajnokságot, sorozatban már hetet a pilóták és a csapatok versenyében is. Ez egy hihetetlen eredmény, egyedülálló a Forma-1 történetében”

- indokolta Haug, miért is badarság kételkedni abban, hogy nem Schumacher saját döntése volt visszavonulni még a 2010-ben vele rajtolt Mercedes nagy sikerei előtt.

És ezeket olvastad már?