OLDALVONAL

Ezt is bukja a doppingoláson ért magyar kajakos!

Szerződésszegést követett el Dudás Miklós a tiltott szerrel. A MOB ösztöndíja mellett a Rio Klubtól kapott luxusgépnek is búcsút inthet.
  • Szerző: vav

A doppingvétségen ért világbajnok kajakos, Dudás Miklós a Rio Klub honlapján még a magyar „sporthősök” között szerepel - de már nem sokáig. Egyike azon 32 magyar sportolónak, akiket egy kuratórium választott ki: Audi A3 limuzint kapott használatra, hogy ezzel is segítsék a felkészülésben, "az olimpiához vezető úton és egy kicsit tovább is”.

A Blikk tavalyi cikke szerint egyébként előfordult, hogy az alsó hangon 7 millió forint értékű kocsival az út szélén, párhuzamosan parkoló autók közé merőlegesen állt be. Rövidesen már szabályosan sem parkolhat vele, hiszen a %% megkeresésére Pócs Róbert, a Rio Klub operatív igazgatója az alábbiakat közölte:

„A Rio Klub – A magyar Sporthősökért projekt vezetése sajnálattal és megdöbbenve értesült a hírről, miszerint Dudás Miklós kajakozót egyértelmű doppingvétségen érték, amellyel súlyos szerződésszegést követett el. A Rio Klub minden nemű dopping, illetve illegális szer használatát elítéli, és elhatárolódik tőle. Ennek értelmében

azonnali hatállyal szerződést bont Dudás Miklóssal, ezzel megvonja tőle az általa nyújtott, magyar Sporthősöknek járó támogatást.

A Magyar Olimpiai Bizottság elfogadta a kajak-kenu szövetség kezdeményezéseit: megvonják Dudás Miklóstól az élsportolóknak járó Gerevich-ösztöndíjat, edzője, Pál Zoltán kikerül a MOB kiemelt edző programjából, és a MOB azt a támogatást is visszakapja, amelyet az elmúlt egy évben közvetlenül a sprinter felkészülésére fordított.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?