OLDALVONAL

Félelmetes névsor, ezek a sztárok nem lesznek ott a foci vb-n

Nélkülük szegényebb lesz a jövő nyári világbajnokság.
  • Szerző:

Kialakult a 2018-as oroszországi labdarúgó-világbajnokság 32 csapatos mezőnye. Sztárok sorát láthatjuk majd a pályán, de sok világklasszis csak a tévében figyelheti a küzdelmeket. A %% a becsült értékük és a sikereik alapján összeállította a vébéről lemaradt futballcsillagok álomcsapatát.

Rutinos védelem

A svédek elleni pótselejtezőn bukott olaszok kapusa, Gianluigi Buffon (Juventus, értéke a mértékadó Transfermarktnál 2 millió euró, azaz mintegy 624 millió forint) zsinórban öt világbajnokságon vett részt, 2006-ban meg is nyerte a trófeát. A 39 éves legenda előtt Giorgio Chiellini (Juventus, 10 millió euró – 3,1 milliárd forint) fogná össze a védelmet. A rutinos duó mellett az elefántcsontparti Serge Aurier (Tottenham, 15 millió euró – 4,7 milliárd forint), az osztrák David Alaba (Bayern München, 38 millió euró – 12 milliárd forint) és a görög Kosztasz Manolasz (AS Roma, 30 millió euró – 9,4 milliárd forint) állnák a rohamokat.

Villámgyors középpálya

A Real Madrid walesi klasszisa, Gareth Bale (Real Madrid, 80 millió euró – 25 milliárd forint) talán a legnagyobb név, de mindenképpen a legértékesebb a vb-ről lemaradók listáján. Bale számára még sohasem adatott meg, hogy világbajnokságon szerepeljen. A másik szélen Arjen Robben (Bayern München, 10 millió euró – 3,1 milliárd forint) támadhat. Közöttük, a középpálya motorjaként a jelenlegi legértékesebb olasz játékos, Marco Verratti (Paris Saint-Germain, 60 millió euró – 18,7 milliárd forint) és a szlovák Marek Hamsik (Napoli, 40 millió euró – 12,5 milliárd forint) működne.

Sztárcsatárok a kapu előtt

A gólokért elsősorban a gaboni Pierre-Emerick Aubameyang (Dortmund, 65 millió euró – 20,3 milliárd forint), és a hasonló értékre becsült chilei ikon, Alexis Sánchez (Arsenal) felelne.

Verhetetlen tizenegy

Ez a képzeletbeli tizenegy a Transfermarkt becsült értékei alapján mintegy 130 milliárd forintot ér, és vélhetően harcban lenne a világbajnoki címért.

És ezeket olvastad már?