OLDALVONAL

„Féltem és féltettem az életemet” – pánikba esett a bántalmazott sztárfocista

Harry Maguire, a Manchester United és az angol válogatott védője Görögországban keveredett balhéba.
  • Szerző: GG

Először szólalt meg a nyilvánosság előtt Harry Maguire, a Manchester United labdarúgócsapatának kapitánya azt követően, hogy a múlt héten a görögországi Mikonoszon verekedésbe keveredett, majd 21 hónapos, felfüggesztett börtönbüntetést kapott.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Harry Maguire
Fotó: AFP

Az angol válogatott védő a BBC-nek adott interjúban azt mondta: először azt hitte, emberrablás áldozata lett, és féltette az életét. Felidézve a történteket arról beszélt, hogy civil ruhás rendőrök kirángatták őt és egy barátját a furgonjukból, és elkezdték ütni őket.

„Térdre borultunk, feltettük a kezünket, de ők elkezdtek ütni bennünket. A lábamat célozták, és azt mondták, vége a karrieremnek. »Nincs több futball. Soha többet nem fogsz játszani«, ezt mondták. Ennél a pontnál arra gondoltam, hogy ezek biztosan nem rendőrök, és megpróbáltam elfutni. Pánikba estem, féltem és féltettem az életemet”
– mesélte Maguire.

A világ legdrágább védője, akit tavaly nyáron 80 millió fontért igazolt a klubja, őrizetbe vétele után mindenben együttműködött a hatóságokkal. A bíróság ítélete szerint testi sértés, megvesztegetési kísérlet és nyilvánosság előtt elkövetett káromkodás miatt kapott 21 hónapos börtönbüntetést, de ezt felfüggesztették, mivel ez volt az első bűncselekménye és vád alá helyezése az országban.

A 27 éves játékos a BBC-nek tagadta, hogy meg akarta vesztegetni a hatóság embereit, és szerinte nincs miért bocsánatot kérnie. Ezzel együtt sajnálja, hogy a történtek rossz fényt vetettek a klubjára. Hangsúlyozta: bízik a görög igazságszolgáltatásban, és hogy a fellebbezése sikeres lesz.
Maguire, bár előzetesen behívták, a történtek után kikerült Gareth Southgate szövetségi kapitány keretéből.

„Imádok az országért küzdeni. Fizikailag és lelkileg is készen állok a játékra. Csalódott vagyok, de természetesen megértem a döntést”
– mondta ezzel kapcsolatban a védő.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?