OLDALVONAL

Fociláz a Puskás Arénában: Európa a magyar szurkolókat irigyli

Biztonságos távolságban ülve is ezrek drukkolhatnak a helyszínen a Magyar Kupa-döntős csapatoknak.
  • Szerző: ripost

Csak a Magyar Kupa ma esti döntője előtti napon kezdte árulni az MLSZ a belépőjegyeket az új Puskás Aréna első tétmérkőzésére. A koronavírus-járvány okozta kényszerszünet után Európában először nálunk szökött föl a meccsláz: a szövetség internetes felületén nagy roham indult.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: mlsz.hu

Sokáig ezer fölötti létszámban várakoztak a szurkolók arra, hogy egyáltalán elkezdhessék az online vásárlást.

Fotó: mlsz.hu

Pedig a körülmények messze nem ideálisak, sokak még így sem drukkolhatnak kedvenc csapatuknak a helyszínen.

A Mezőkövesd története első, a hétszeres győztes Honvéd a 19. kupadöntőjét játssza ma, a Puskás Aréna első tétmeccsén. Méghozzá szurkolók előtt – még ha a járványveszély miatt erősen korlátozott létszámban, szigorú szabályokkal mehetnek is be. Csak minden negyedig ülőhelyet lehet elfoglalni, és mindenütt be kell tartani a másfél méteres távolságot.

Így természetesen gyorsan teltek a szektorok, egy óra múltán az elsőként megnyitott alsó karéj után megkezdték a jegyárusítást az aréna középső részébe is.

Még a szigorú óvintézkedések ellenére is Európa-szerte irigykedhetnek a focirajongók, hogy nálunk már ezrek szurkolhatnak. Az internetes fórumok hozzászólásaiból ugyanakkor kiderül: a kapuk megnyitása ellenére nagyon sokak még így sem lehetnek jelen a találkozón.

A kövesdi szurkolók és a Honvéd vidéki rajongói a kései időpont miatt nem mehetnek tömegközlekedéssel. A matyóföldiek autós, kisbuszos konvoját a rendőrök ingyenes autópályahasználat mellett vezetik a pályáig, de a kispestiek hívei is százával indulnak útnak Nagykanizsától Kisvárdáig számos vidéki helyről.

Sokan viszont a járvány okozta veszélyhelyzet következményei miatt maradnak hoppon. A kupadöntő már tavaly is több Kispest-drukkert vonzott haza külföldről – többek között Angliából, Ausztriából, Franciaországból –, most viszont ez itthon, majd visszatérve is két-kéthetes házi karanténnal járna.

„Idén is nagyon mennénk, de a karantén már nem fér bele”

– üzente egyikük Londonból.


Sokaknak a hétköznap esti időpont miatt mára vagy holnapra kellene szabadnapot kivenniük a munkahelyükön, csakhogy a járvány ideje alatt ezeket már kénytelenek voltak elhasználni.

„Szabi kéne, de az sokunknak elfogyott az elmúlt két havi kényszerleállások alatt”

– írta egyikük.

Másoknak az lehetetlenítette el a meccslátogatást, hogy kevesebb mint egy hete derült ki a kapunyitás, így – többen új munkahelyen nemrég kezdve – már nem tudtak időben szabadságot kérni.

„Bár mehetnék, de aznap sajnos dolgozom. Mire kiderült, hogy nem lesz zártkapus, már késő volt”

– írta szomorúan egy Honvéd-drukker.

Labdarúgó Magyar Kupa, döntő

20.00: Honvéd–Mezőkövesd

(tv: M4 Sport)

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?