OLDALVONAL

Fociultrákkal bulizott Marco Rossi – elárulta, így térne vissza a Honvédhoz

Marco Rossi szövetségi kapitány és jobbkeze, Cosimo Inguscio volt a Honvéd-szurkolók sztárvendége a kispesti ultracsoport megalapításának 30. évfordulóján.
  • Szerző: Ripost

„Marco Rossi, egy közülünk”

EZEKET OLVASTAD MÁR?

– zúgott a Kispest-drukkerek kórusa vasárnap, az új Bozsik Arénánál általuk üzemeltetett Lipták Grund Pub színpada körül. Szövetségi kapitányunk másodedzőjével Cosimo Inguscióval látogatott el a Honvéd-Mezőkövesd (2-3) NB I-es meccs előtti ünnepségre.

Rossi (balra) és Inguscio óriási ünneplésben részesült

Rossi (balra) és Inguscio óriási ünneplésben részesült
Fotó: Ripost

„Köszi szépen”

– köszönte meg magyarul a fogadtatást Rossi, aki 2017-ben lesajnált csapatával bajnoki címet nyert a Honvéd élén.

„Óriási megtiszteltetés, hogy meghívtatok minket az ünnepetekre. Büszkeség, hogy itt lehetünk. Mint tudjátok, mi már a válogatottnál dolgozunk, de a közös múltat nem feledjük. Nagy örömmel gondolunk vissza arra a május huszonhetedikére, amikor megnyertük a bajnokságot hihetetlen hangulatban, a javarészt Honvéd-szurkolókkal teli, régi Bozsik Stadionban”

– emlékezett vissza az olasz szakember.

Rossi ezután kiemelte: most újra jó úton jár a klub (ezt a bajnokin nem sikerült igazolni).

„Legyetek türelmesek, mert a Honvéd lépésről lépésre fejlődik, és rövidesen újra a bajnoki címért küzdhet. Mindketten nagyon várjuk, hogy visszatérhessünk ide egy olyan meccsre, ahol a bajnokság a tét – immár szurkolóként”

– mondta.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

1909foto (@1909foto) által megosztott bejegyzés

Cosimo Inguscio főnökénél kicsit sejtelmesebben beszélt arról, hogy a jövő útjai kiismerhetetlenek, és ki tudja, egyszer talán visszatérnek Kispestre.

Mindenesetre a nosztalgiázás és a szurkolók túláradó szeretete most gyógyír volt nekik, miután Rossi a napokban kifakadt: a Nemzetek Ligájában és az Európa-bajnokságon erőn felül teljesítő válogatott őszi botlásai után sokan ellenük fordultak.

Genovai gyökerek

Az első magyar szervezett ultracsoportot, az Ultra Red Boyst 1991 októberében alapították meg a kispesti fanatikusok.

Az olasz bajnok Sampdoria elleni BEK-nyolcaddöntő párharc (2-1, 1-3) során tapasztaltak ihlették meg őket a mozgalom őshazájában.

Marco Rossi nem sokkal később, 1993 nyarán igazolt a genovai sztárcsapatba, ahol többek között Ruud Gullittal és a jelenlegi olasz szövetségi kapitánnyal, Roberto Mancinival is együtt játszott.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
A mézeskalács-recept, amit mindenki el fog kérni
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?