OLDALVONAL

Titokzatos kézjelzés a világsztártól, ez a mozdulat tartja lázban fél Európát

Haaland: Barcelona, Real vagy PSG. Egy dúsgazdag klub már kiszállt az érte folytatott versenyből. Mit jelenthet a kézjelzése a BL-rangadó előtt?
  • Szerző: Ripost

„Mit akar ezzel mondani Haaland?” – teszi fel a kérdést a Bild, miután Erling Haaland két ujját mutatta a fotósoknak a kedd esti (21.00, tv: Spíler 1), Manchester City elleni Bajnokok Ligája-negyeddöntőre készülve. Nem véletlen a nagy találgatás, a Borussia Dortmund és a német Bundesliga 20 éves sztárjának jövője ugyanis több mint kérdésessé vált az utóbbi napokban. Az ujjaiból formált V-betűvel utalhatott az angliai odavágón remélt győzelemre éppen úgy, mint arra, hogy két hónapon belül lelépne a kátyúba ragadt klubjától. Haaland Barcelona-, Real Madrid- és PSG-kiszemeltként, gyerekkora óta BL-megszállottként aligha akar ősszel az Európa-ligában (vagy ami még rosszabb, az új harmadik számú sorozatban, az Európai Konferencia-ligában) játszani.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Márpedig a Dortmund hét fordulóval a szezonzárás előtt csak ötödik a Bundesliga tabelláján, ráadásul csak jobb gólkülönbsége miatt előzi meg a Leverkusent. A BL-indulást érő negyedik helyezett Frankfurt ellenben hét pontnyira van előtte. Nem csoda, hogy Szoboszlai Dominik cimborája – aki idén 32 tétmecsen 33 gólt termelt a klubjában – nyáron menekülőre fogná. Már csak az a kérdés, hogy a világjárvány okozta gazdasági nehézségek közepette ki adja meg érte a 150 millió eurós (54 milliárd forint) vételárát, persze a zsíros fizetési igényén felül?

Haaland szerződése 2023-ig szól Dortmundba, de reméli, hogy már idén bankot robbantanak érte

Haaland szerződése 2023-ig szól Dortmundba, de reméli, hogy már idén bankot robbantanak érte
Fotó: AFP

A napokban lebukott Haaland hírhedt menedzsere, Mino Raiola, aki a focista apjával együtt állítólag a Barcelona és a Real Madrid vezetőivel is tárgyalt. Sajtóhírek szerint évente 20 millió eurónyi gázsit kértek a Lionel Messi és Cristiano Ronaldo utáni korszak legfőbb sztárjelöltjének.

Ezeket a szédítő sumákat kevesen képesek most kiperkálni. A két spanyol mamutklub sem dúskál éppen a pénzben, de a többi szóba jöhető – egyaránt arab burnuszzsebből költekező – csapat közül is kiszállt már egy az aláírásáért folyó versenyből. A PSG még nem vallott színt, a Manchester City (azaz éppen Haalandék keddi BL-ellenfele) vezetőedzője ellenben már lemondott a norvég gólzsákról.

„A klub úgy döntött, hogy egy játékosért sem ad ki százmillió eurónál többet. Talán majd a következő szezonban”

- mondta a távozó Sergio Agüero utódát kereső Pep Guardiola.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?