OLDALVONAL

Hivatalos: Messi nem megy sehova

Egy interjúban maga az argentin klasszis jelentette be, hogy egyelőre nem hagyja el a Barcelonát.
címkék:
  • Szerző: The_M

Az elmúlt évek legnagyobb visszhangot kiváltó átigazolási ügye a végéhez ért. Lionel Messi marad ott, ahol egész profi pályafutását töltötte. Egy idényig még biztosan.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Az igazán drámai volt, amikor elmondtam a feleségemnek és a gyermekeimnek, hogy távozni szeretnék a klubtól. Mindenki sírni kezdett, a gyerekek nem akartak elmenni Barcelonából, nem akartak iskolát váltani” – kezdte a goal.com-nak adott interjúját Lionel Messi.

Fotó: Northfoto

„Én messzebbre néztem, a célom az volt, hogy szeretnék a legmagasabb szinten versenyezni, címeket nyerni, versenyben lenni a Bajnokok Ligájában. Lehet nyerni vagy veszíteni, de mindig versenyben kell lenned. Vagy legalább ne essünk úgy szét, mint ahogy azt Rómában, Liverpoolban és Lisszabonban tettük. Mindez arra késztetett, hogy elgondolkodjak a távozáson, amelyet meg is akartam tenni.”

Az argentin klasszis elmondta, Josep Maria Bartomeu, a Barcelona elnöke hiúsította meg a tervét, azaz a sportvezető miatt nem tudott távozni a katalán klubtól.

„Azt hittem, sőt biztos voltam benne, hogy szabadon eligazolhatok, mivel az elnök korábban mindig azt mondta, hogy a idény végén eldönthetem, maradok-e vagy sem. A klubvezetők viszont azt állítják, hogy június 10-e előtt nem mondtam, hogy távozni szeretnék – annak ellenére, hogy ez a borzalmas koronavírus-járvány az egész idényt megváltoztatta, és akkor még zajlott a La Liga is. Az elnök kijelentette, hogy csak akkor távozhatok, ha valamelyik klub kifizeti a játékjogomért a szerződésemben szereplő 700 millió eurós kivásárlási árat. De ez elképzelhetetlen. Ez az oka, hogy maradok, és a Barcelonánál folytatom a pályafutásomat.”

Messi elárulta, akár bíróságra is vihette volna az ügyet, ám ezt nem akarta, ezért inkább úgy döntött, hogy a következő idényben még marad a klubnál.

„Volt egy másik út, mehettünk volna a bíróságra is. De én soha nem mennék a bíróságra a Barca ellen, mert ez az a klub, amelyet szeretek, és amelyik mindent megadott nekem az érkezésem óta. Ez életem klubja, mindent itt értem el. A Barca mindent megadott nekem, én pedig mindent megtettem a klubért. Sosem jutott eszembe, hogy bíróságra menjek a Barca ellen.”

Ripost előfizetés banner

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?