OLDALVONAL

Ezt mondta Hosszú Katinka apja lánya olimpiai szerepléséről

Az egész ország óriási várakozással tekintett Hosszú Katinka olimpiai szereplése elé, ám a háromszoros olimpiai, kilencszeres világ- és tizenötszörös Európa-bajnok magyar úszónő számára nem alakultak ideálisan az ötkarikás játékok, ráadásul látszott rajta, hogy valamivel nagyon nincs megelégedve. Exférje és volt edzője, Shane Tusup rezzenéstelen arccal nézte a szereplését, édesapja szerint viszont nincs dráma, Katinkának egyszerűen betett a Covid.
  • Szerző: Doris

Hosszú Katinka a 400 vegyesen elért ötödik hely után 200 vegyesen a hetedik pozícióban zárt a tokiói olimpián. Bár természetesen három olimpiai arany után ilyesmi előfordulhat, a rajongók egyből találgatni kezdtek: vajon mi okozhatta ezt a visszaesést, és mitől ilyen bosszús és elégedetlen az Iron Lady?

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Ezt mondta Hosszú Katinka apja lánya olimpiai szerepléséről

Fotó: Facebook

Kerülte az újságírókat, bezárkózott, az pedig csak olaj volt a tűzre, hogy lemondta a szereplést 200 pillangón.

Szerdai hajnali döntője után maga is elismerte, valami nem stimmel.

„Nagyon frusztrál, hogy így sikerült. Valószínűleg több idő kellett volna, hogy kitaláljak egy teljesen új felkészülést. Ennek ellenére ma nem tudtam volna jobbat, próbálkoztam mindennel, hogy gyorsabb legyek” – fogalmazott az M4 Sportnak Katinka, aki háton még rajthoz áll.

A magyarázat ellenére sokan Shane Tusupot emlegették, aki pókerarccal
nézte végig volt feleségének szereplését, semmilyen érzelmet nem lehetett leolvasni róla. A számok persze nem hazudnak, A bajnoknő a200 méter előfutamban négy másodperccel úszott rosszabbat 2015-ös
világcsúcsánál, vasárnap pedig 9 másodperccel volt rosszabb 400vegyesen, mint Rióban az „aranyfutamon”, amikor még Tusup volt az
edzője. Nélküle mintha nem menne annyira a szekér.

A Bors kereste az amerikai edzőt is, ő azonban nem kívánta értékelni exe
szereplését.

Katinka édesapja szerint viszont egész más áll a háttérben. Hosszú
István szerint nincs dráma és aggodalomra semmi ok, egyszerűen arról
van szó, hogy a Covid alaposan betett Katinkának.

Hosszú István, Katinka édesapja
Fotó: Reviczky Zsolt / Nemzeti Sport

„Ez van, de nincs semmi baj Katinka teljesítményével, ez nem egy tragédia. A szurkolóktól is annyit kérek: ne bántsátok Katinkát!” – nyilatkozta a Borsnak a korábbi válogatott kosárlabdázó. „A koronavírus miatt kialakult helyzet és kényszerszünet nagyon rosszat tett neki, nagyon megnehezítette a felkészülését és a formaidőzítését. Ez sajnos vitathatatlan. A másik, hogy azért Katka már harminckét éves, a mezőnyben szinte mindenki fiatalabb nála. Nyilván a versenysportban nem ideális, ha valaki harminckét éves, lehet, hosszú volt már neki ez a táv” – elmélkedett a Borsnak Hosszú István.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?