Létrehozva: 2017.07.06.

Hosszú Katinka fontos ígéretet kapott álma megvalósításához

A magyar úszók segítségére is szüksége lehet ahhoz, hogy az új szervezete beinduljon. Egyelõre nem tudnak beleszólni a FINA dolgaiba.

Hosszú Katinka nemrég bejelentette, hogy megalakítja a Profi Úszók Világszövetségét (GAPS). Ezzel az érdekvédelmi szervezettel a nemzetközi szövetségre (FINA) szeretnének nyomást gyakorolni, de ettől még nagyon távol állnak Katinkáék.

„A Profi Úszók Világszövetsége egyelőre nem hivatalos szervezet, sehova nincs még bejegyeztetve, székháza sincs. Most még csak informális testületről beszélünk, jelen pillanatban online beszélgetnek az úszók, de természetesen az a cél, hogy személyes találkozókra is sor kerüljön” – mondta a Borsnak Hosszú sajtófőnöke, Tóth Fanni. Hozzátette, egyelőre nem lehet tudni, hogy a testület mikor terjeszti majd a FINA elé a javaslatait.

Érdekes módon a szervezethez Katinka kivételével egyelőre egyetlen magyar úszó sem csatlakozott. Az Iron Lady azt mondta, ígéretet kapott arra, hogy ez a világbajnokság után megváltozik. Minél többen lesznek, annál nagyobb lesz az esélye annak, hogy megreformálják az úszást, ami Hosszú egyik nagy álma. 

„A hazai vb miatt egyelőre nem szerettek volna szerepelni, a világbajnokságra koncentrálnak. Én ezt megértem. Ígéretet kaptam, hogy amint vége az eseménynek, csatlakoznak” – mondta Katinka, aki arra nem válaszolt, hogy azon úszók támogatják-e, akik a Gyárfás Tamás elleni harcban is melléálltak.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

OLDALVONAL

Kritikus hangok, Dárdaiéknál óriási változás fenyeget

OLDALVONAL

Gödörben a Fradi csatára, meddig tart a góltalanság?

OLDALVONAL

Gulácsi, vagy Dibusz? Király Gábor is megszólalt az országot izgató kérdésben

OLDALVONAL

„Az is jöjjön, akinek nincs jegye” - Megszállják a magyarok Németországot az Eb-n

OLDALVONAL

Eddig bírta, feladta a küzdelmet a fiatal sportoló

OLDALVONAL

Marco Rossi: Szövetségi kapitány és klubedző egyszerre? Lehetséges!

OLDALVONAL

Folyamatban az akció, lehozhatják Suhajda Szilárd holttestét

OLDALVONAL

„Az ő hiánya miatt estünk ki" - Kártérítést követelnek az elhunyt focista miatt