OLDALVONAL

Ilyen búcsút követelünk Király Gábornak!

Életében utoljára ölthette magára a válogatott mezt a német középpályás. Hasonlóan méltó mérkőzést megérdemelne a magyar válogatottsági rekorder és Juhász Roland is.
  • Szerző: acf

Szerda este utoljára lépett pályára a német válogatottban Bastian Schweinsteiger világbajnok középpályás. A Manchester United klasszisának ez volt a 121. összecsapása a Nationelf tagjaként, ennél csak Lothar Matthäus, Mirslav Klose és Lukas Podolski szerepelt többször.

A Bayern München korábbi játékosa óriási közönségkedvenc, emiatt a német szövetség méltóképp búcsúztatta Schweinsteigert. A Finnország elleni összecsapás előtt emlékplakettet kapott, állva tapsolta a közönség, és a kisgyerekeken „Servus Bast” póló volt. Nem csoda, hogy a kemény játékos elérzékenyült és sírt.

 

A 2016-os Európa-bajnokságot követően nem csak Schweinsteiger mondta le a válogatottságot, hanem két magyar labdarúgó is.

Király Gábor az Európa-bajnokságon mutatott teljesítményével megkoronázta pályafutását, ráadásul 107, nemzeti színekben lejátszott meccse magyar rekord.

Nem csak ő, hanem a Videoton 94-szeres válogatott védője, Juhász Roland sem képviseli többet Magyarországot. Nála csak egyetlen mezőnyjátékos szerepelt többet, Bozsik József 101-szeres válogatott.

Schweinsteiger búcsújának legemlékezetesebb pillanatai:

Felmerül a kérdés, hogy az MLSZ miért nem kötött le egy barátságos mérkőzést a Feröer-szigetek elleni selejtező előtt, ahol méltóképp lehetett volna búcsúztatni a magyar labdarúgás két korszakos figuráját.

Hasonlóan méltó búcsú kijárna Király Gábornak és Juhász Rolandnak is!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?