OLDALVONAL

Itt vannak a szabályok, ezeket érdemes tudnod mielőtt NB I-es meccsre mész

Pénteken az MTK-Ferencváros örökrangadóval indul a labdarúgó NB I 2020/21-es szezonja. A koronavírus-járvány miatt több speciális szabályt kell betartani a kluboknak.
  • Szerző: GG

Negyvennyolc napja rendezték az utolsó fordulót az NB I előző kiírásában, amelyet a Ferencváros nyert meg. A koronavírus miatt több hónapig szünetelő bajnokságban több szabály hozott az MLSZ a járványügyi előírásoknak megfelelően, ezekből van, amelyik marad az új évadra, de el is töröltek belőlük.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Ott lehetnek a nézők a lelátón?

Az előző évadban zárt kapuk mögött folytatódott a bajnokság, majd később csak minden negyedik székre ülhettek a kilátogatók. A szezon hajrájában azonban már korlátozás nélkül bemehettek a drukkerek, így lesz ez a pénteken rajtoló évadban is – ez természetesen bármikor változhat a járvány miatt -, az MTK-Fradi mérkőzésen jó eséllyel telt ház előtt játszanak a csapatok, a vendég szektorba már napokkal ezelőtt elkelt az összes jegy.

Nézők előtt rajtol az NB I (Fotó: MTI)

Fogyaszthatnak-e alkoholt a drukkerek?

Lehet sört fogyasztani a stadionokban, de az ittas embereket nem engedik be a lelátóra. A büfékben egyébként a szokásos kínálatot lehet megtalálni.

„A magyar bajnoki/kupa-mérkőzéseken az 5 százalék alkoholtartalmat meg nem haladó ital árusítása és fogyasztása a szervező hozzájárulásával lehetséges”
– írja az MLSZ.

Tesztelik a játékosokat és a nézőket?

A szurkolóktól nem kérnek koronavírus-tesztet, de mindenkit arra kérnek, hogy felelősségteljesen látogassa a mérkőzéseket, ha a vírus tüneteit észleli magán, akkor maradjon otthon. A játékosokat kétnaponta tesztelik, májusban a Mezőkövesd két focistája – Nagy Dániel és Dragóner Filip – mutatott pozitív tesztet. Az egyik kisvárdai játékos pozitív mintája miatt elmaradt a múlt heti Újpest elleni felkészülési mérkőzés. A focista később két negatív tesztet produkált, a keret összes többi tagjával együtt. A Honvéd utánpótlásának egyik irodai alkalmazottja elkapta a vírust, azóta otthonában tartózkodik. Nagyon komolyan veszik tehát a klubok a tesztelést.

A játékosokat rendszeresen tesztelik a csapatok (Fotó: MTI)

Kell-e maszkot viselni?

A nézőtéren nem kötelező a maszk viselése, míg a kispadon helyet foglaló stábtagoktól és labdarúgóktól sem várják el ezt, de ajánlott számukra.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?