OLDALVONAL

Katari foci-vb: a szurkolóknak csak a sivatagban jut hely

Mindenre gondoltak a 2022-es világbajnokság rendezői, csak a nézőkre nem. Hiába a grandiózus építkezések, nem lesz elég szálláshely. Legfeljebb sátrakban vagy hajókon.
  • Szerző: vav

Nem csak az emberi jogokkal állnak hadilábon Katarban. Gőzerővel készülnek a visszás körülmények között elnyert 2022-es labdarúgó-világbajnokságra. A sportág történetének első téli vb-je során (nyáron ugyebár elviselhetetlen lenne ott a hőség…) nem csak a résztvevő csapatok, és a szponzorok képviselői érkeznek a Perzsa-öbölbeli emírségbe, hanem szurkolók tízezrei is. Utóbbiak csak most jutottak a rendezők eszébe?!

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség előírása szerint a vb-rendezőnek 60 ezer hotelszobát kell felmutatnia. Igen ám, de ebből egyelőre csak 20 700 van meg, és ha minden a terveik szerint alakul, akkor is csak 46 ezer lesz - vagyis a negyedével kevesebb a megkívántnál.

A probléma megoldására több ötlet is felmerült. Az az egyik elgondolás, hogy a szurkolók egy részét a sivatagban felállított sátortáborokban szállásolnák el.

Remek idő lesz a kempingezésre. Ez egy lehetséges megoldás, ami hitem szerint igazán jól működne

- idézte a Doha News David Goodger turizmustanácsadót, akinek azért valószínűleg jut majd hely a luxushotelek egyikében.

Egy másik ötlet szerint a kikötőben „parkoló” hajókon is megszállhatna mintegy 6 ezer drukker.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?