OLDALVONAL

Kezdődnek a selejtezők, itt szavazhatsz a kupacsapatainkra

Sikerül valamelyiküknek az áttörés? Ismét jön a reménykedés időszaka a magyar klubok és szurkolóik életében. De meddig tart?
  • Szerző:

Három magyar labdarúgócsapat is érdekelt a csütörtökön kezdődő labdarúgó Európa-liga selejtezőkben. A Ferencváros a lett Jelgavát fogadja, a Videoton a máltai Balzant látja vendégül, míg a Vasas az izraeli Beitar Jeruzsálemhez látogat.

Videoton: "csak" edzőcsere

Az előző szezonban az MTK és a Debrecen mindössze egy körön jutott túl. A most is rajthoz álló Videoton a harmadik akadálynál vérzett el az Európa-ligában.

A vezetőedzői posztot leszámítva – Marko Nikolics váltotta Henning Berget – nagy változások nem történtek a Vidi keretében. Az egyetlen új igazolást, Tamás Krisztiánt már nevezték is az El-keretbe.

A máltai ellenfél erejéről mindent elmond, hogy a keretük összértéke a mértékadó Transfermarkt portál szerint 2,9 millió euró (900 millió forint). Ezzel szemben a Videotoné pont a négyszerese, 11,6 millió euró (3,6 milliárd forint).

FTC: vérátömlesztés

A Ferencvárosnál már 5 igazolást is bejelentettek, ami a zöld-fehérek utóbbi éves kupabúcsúit látva nem meglepő. Thomas Doll edző a portugál Rui Pedrót leszámítva minden új játékosát nevezte, így Bőle Lukács, Fernando Gorriarán, Priskin Tamás és Otigba Kenneth is pályára léphet a lett Jelgava ellen.

A Fradi öt új igazolása többet (1,4 milliárd forintot) ér, mint a lett Jelgava teljes kerete (1 milliárd forint).

Ellenfelünk szerényebb lehetőségek között készül, mint mi, de erre volt példa az elmúlt években is, mégsem tudtunk továbbjutni

– mondta ezzel kapcsolatban óvatosan Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója.

Vasas: minden a régi?

A három magyar együttes közül a Vasasnak van a leghalványabb esélye a továbbjutásra. Az angyalföldiek ugyan egyben tartották keretüket, de nem sikerült azt megerősíteni. Az eddigi egyetlen nyári igazolásuk, a cseh Vít Benes sem került be az előzetes keretbe.

Az izraeli Beitar Jeruzsálem játékosainak összértéke ugyan közel duplája a Vasasénak, igaz, a nyáron edzőmérkőzésen már sikerült legyőznie őket a magyar bronzmérkőzésnek.

 

Európa-liga, selejtezők, 1. kör (június 29., csütörtök):

18.45: FTC–Jelgava (tv: M4 Sport)

18.45: Beitar Jeruzsálem–Vasas (internetes közvetítés: m4sport.hu)

20.45: Videoton–Balzan (tv: Duna World)

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?