OLDALVONAL

Ki lesz Király Gábor utódja a válogatottban?

Juhász Rolandnak nagy esélye lett volna utolérni a mackónadrágos legendát, de már ő sem tagja a nemzeti csapatnak.
  • Szerző: HBK

Az Európa-bajnokság után Király Gábor lemondta a válogatottságot, így világbajnoki selejtezősorozatnak nélküle kell nekiugrania a magyar fociválogatottnak. Megnéztük, hogy az aktív keretből kinek van reális esélye beérni a 107-szeres válogatott kapust a szereplési rangsorban.

Király után Bozsik József jön a sorban, ő 101 válogatottságig vitte, Juhász Roland jelenleg a harmadik 94 meccsel, de ő már nem húzza többet magára a válogatott mezét – illetve igen, ha létrejön az a búcsúmeccs, amit neki és Királynak szervezne az MLSZ.

Juhász mögött közvetlenül Gera Zoltán jön 93 válogatottsággal. A Fradi 37 éves játékosa még nem mondta le a válogatottságot, most sérülés miatt nem segíthet Bernd Storck szövetségi kapitánynak, de Juhászt mindenképpen megelőzheti, és esélye lehet Királyt is befogni, ha egészséges tud maradni még 1-2 évig.

Geránál is nagyobb sansza lehet a trónfosztásra Dzsudzsák Balázsnak, aki nyolcadik a listán, a neve mellett 82 szereplés díszeleg. Dzsudzsák még csak 29 éves, és abszolút alapember a válogatottban (ő a csapatkapitány), tehát még sokáig segíthet Magyarországnak, könnyedén elérheti a 100-as határt, ha nem jön közbe valami súlyos sérülés, vagy egyéb dolog (pl. egy hosszabb eltiltás).

Priskin Tamás ugyan 58-szor szerepelt a válogatottban, de szinte kizárt, hogy jelentős mértékben előreverekedje magát a listán, a többiek pedig le vannak még maradva, így őket nem is vettük egyelőre a listára.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?