OLDALVONAL

Király Gábor magánélete, tudtad ezeket a kapusról?

Királyt sokan azonosítják a szürke mackónadrággal, de a kapus ennél jóval színesebb egyéniség. Érdekességek, tények a magyar válogatott legendájáról.
  • Szerző: acf

A magyar labdarúgó-válogatott legendája, Király Gábor már első ránézésre sem hétköznapi figura. A mérkőzéseken nem fél látványos trükköket bemutatni, mackónadrágjának híre pedig körbejárta a világsajtót.

Kevesen tudják róla azonban, hogy a labdarúgás mellett sokáig kézilabdázott is, önéletrajza alapján minden poszton megfordult. Nem csak a csapatsportokban remekelt Király, magasugrásban megyei ezüstéremig jutott 175 centis ugrással.

Király Gábor tinédzserkora ma már furcsának hathat. A kapus a sport mellett a Hermann Ottó Mezőgazdasági Szakközép- és Szakmunkásképző Iskolába járt, ahol később dísznövénykertészként végzett. Miután Király 1993-ban befejezte az iskolát, aláírta első profi szerződését a Haladásnál. Figyelmét meg kellett ossza, augusztusban bevonult a szombathelyi Határőrséghez, ahol határvadászként egy éves katonai szolgálatot teljesített. Egyszerre járt iskolába, volt katona, és védett a Haladás felnőtt csapatában.

A Haladástól 1997-ben igazolta le a Hertha Berlin, ahol rögtön közönségkedvenc lett. 1998 júliusában kirúgásból meglőtte a hónap gólját a Karlsruhe ellen. Edzőjére, Jürgen Röberre sokszor a szívbajt hozta, például alig tudták lebeszélni a magyar kapust arról, hogy egy Bundesliga-meccsen a kapufára bikázva végezzen el egy kirúgást.

Király Gábor hosszú pályafutása alatt mindig szórakoztató maradt, még a 2016-os Európa-bajnokságon sem félt trükközni. A kapusnak több babonája is van, a meze alatt van egy atléta és egy tigrises mez is. Emellett muszáj elsőként leszállnia a csapatbuszról, a sípcsontvédők közül pedig mindig a balt veszi fel először.

Király Gábor hatalmas rajongója Bon Jovinak, már akkor megvette az egyik CD-jét, amikor még nem is volt lejátszója. Király három koncertjén is volt a rocksztárnak, sőt a zenésszel találkozott is Münchenben. Király Gábor ragaszkodik autójához, egy Mini Morrist vezet már több mint 15 éve.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?