OLDALVONAL

Kiss László nélkül Rióba! Hogy lesznek így aranyak?

A lemondott kapitánynak nyolc olimpiai aranyhoz biztosan köze volt. Kell-e aggódnunk amiatt, hogy a magyar csapat nélküle utazik az ötkarikás játékokra?
  • Szerző: szz

Egerszegi Krisztina és Kovács Ágnes. Világhírű úszók, akik sikerének alapjait egyaránt Kiss László rakta le. Az úszóválogatott éléről lemondott szakember edzőként és szövetségi kapitányként hivatalosan legalább nyolc aranyérem részese volt. Rio de Janeiróba azonban már nélküle utazik a csapat.

Nincs az az időpont, melyben ideális helyzetben robbanhatott volna ki Kiss ügye, de négy hónappal az olimpia előtt a lehető legrosszabb az időzítés. A szakember utódlását jó eséllyel házon belül oldhatja meg a szervezet, az utánpótlás-válogatott kapitánya, a korábbi világbajnok Hargitay András veheti át  a megüresedett helyet.

Vajon az ő személye is garancia a sikerre? Nyilván nem véletlenül kapta meg eddigi posztját, a szövetség jó előre őt szemelte ki Kiss László utódjának.

S nagy szerencse, hogy az úszás még mindig egyéni sport. Hosszú Katinka, Cseh László, vagy éppen Gyurta Dániel saját edzőjével készül, a kapitány pedig ellenőrzi a munkát, az időeredményeket.

Kálnoki Kis Attila sportújságíró, világ- és Európa-bajnok öttusázó furcsa hasonlattal így foglalta össze a kapitány munkáját.

Mint egy utazásszervező, felügyeli  versenyzők edzőtáborait, elutazik ő is oda, kis túlzással talán még az órát sem kell megnyomnia

- fogalmazott az újságíró a TV2 Mokka című műsorában, hozzátéve persze, hogy azért a kapitánynak is megvan a maga felelőssége és szerepe az eredményekben.

Bízhatunk tehát abban, hogy úszóink függetleníteni tudják magukat a történtektől, és a kapitány személyétől függetlenül jönnek majd a sikerek.

És ezeket olvastad már?