OLDALVONAL

„Kitehetnék a kocsim szélvédőjére egy rokkantkártyát” – megműtötték a legendás magyar labdarúgót

A Videoton ikonja, Szabó József ott akar lenni augusztusban a csapat első bajnokiján.
  • Szerző: SK

Komoly műtéten esett át Szabó József, a Videoton korábbi legendás labdarúgója. A fehérváriak 1985-ben UEFA-kupa döntős együttesének tagja csípőprotézis-beültetésen esett át. A klub honlapjának számos korábbi operációját elevenítette fel.

„Tréfásan fogalmazva már jócskán túl vagyok annyi operáción, hogy simán kitehetnék a kocsim szélvédőjére egy rokkantkártyát. 1979-ben és 1981-ben is eltört a jobb szárkapocscsontom... Kétszer operáltak porcleválással, ugyancsak kétszer feküdtem kés alá Achilles-műtét miatt, gerincsérvem is volt, a térdemet is megoperálták már. A legsúlyosabb sportsérülésemet 12 éve, 2008-ban egy ”sörmeccsen„ szereztem Polgárdiban, akkor kettős nyílt sípcsont- és szárkapocscsonttörést szenvedtem, pedig csak az utolsó néhány percre álltam be. Most így jobban belegondolva, ez a csípőprotézis beültetés nem is tűnik olyan nagy dolognak.” – mondta a Mol Fehérvár honlapjának a korábbi kiváló csatár, aki 1984-ben a Partizan ellen egymaga négy gólt szerzett.

Szabó az operáció miatt az utolsó hazai meccsre nem tudott kimenni, de augusztusban ott akar lenni a rajton.

„A műtét miatt sajnos a Vidi – Fradit ki kellett hagynom júniusban. Ám ha kell, mankóval, de ott leszek a MOL Aréna Sóstóban az új szezon első hazai bajnokiján, és a Vidi Múzeumban is várni fogom az oda ellátogató szurkolókat. ”

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?