OLDALVONAL

Kőkemény ember rázza gatyába Dzsudzsákékat

Georges Leekensre felnézhetnek a magyar focisták.
  • Szerző:

A magyar labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya, Georges Leekens játékosként komoly pályafutást tudhat maga mögött. A pályán híres volt keménységéről, ezt a mentalitást pedig a nemzeti csapat focistáiba szintén belenevelheti.

Kőkemény védő volt

Georges Leekens labdarúgó karrierje során ötször nyert belga bajnoki címet, 1978-ban pedig BEK-döntőt játszott a Bruges együttesével. Abban a gárdában a korábbi klasszis magyar válogatott labdarúgó, Kű Lajos is csapattársa volt. A Fradi-legenda a %%nak mesélt arról, hogy milyen ember volt ekkoriban az újdonsült kapitány, aki mellett a szintén hírhedten kemény, legendás zöld-fehér védő, Dalnoki Jenő is eltörpült ebben az összevetésben.

Rettegtek tőle a csatárok, Dalnoki Jenő úttörő volt hozzá képest, pedig ő szintén hihetetlen keménységéről volt híres. Nem véletlenül volt „Hosszú kés” a beceneve, nyolc-tíz méterrel is bedobta magát a szereléseknél. Párját ritkította Európának azon a részén, ahol megfordult

– mondta el Kű Lajos.

Felnézhetnek rá a játékosok

Leekens tehát igazán szakavatott szakember a védekezés tekintetében. A magyar válogatott hátsó sorától hasonló keménységet várhatunk majd el. Szintén pozitívum, hogy a 68 esztendős belga trénerre labdarúgó-karrierje miatt fel tudnak majd nézni Dzsudzsák Balázsék.

Fontos a játékosmúlt, akinek nincs ez, azt kiröhögik a játékosok. Kottából oktatni akaró valaki csak ideig-óráig tud ott lenni. Meg kell tudni mindent mutatni, amit elvár a focistáktól. Jó taktikusnak és motivátornak kell lennie, ezeknek pedig Leekens maximálisan megfelel

– folytatta Kű.

A korábbi csapattárs ugyanakkor elmondta azt is, hogy Leekens a legnagyobb barát a játékosaival, de jól tudja hol a határ ebben.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?