OLDALVONAL

Könnygázzal fékezték meg a dühöngő drukkereket, letépték a magyar zászlót

A bukaresti drukkerek nem bírták elviselni a vereséget.
  • Szerző: Ripost

A román labdarúgó-bajnokság élvonalának alsóházi rájátszásában a Sepsiszentgyörgy fontos győzelmet aratott azzal, hogy 2-0-ra verte a Dinamo Bucurestit, amely a pontok alapján ennek a nyolctagú mezőnynek a legerősebbje.

A Sepsi mindkét gólját a francia Ibrahima Tandia szerezte, de a meccs nemcsak a francia légiós duplája miatt lett emlékezetes, hanem azért is, mert nem sokkal a vége előtt, a második hazai gól után balhéztak a bukaresti drukkerek.

Egyikük ugyanis bemászott a pályára, és a Sepsi-tábor által kirakott magyar zászlót letépte a kerítésről, majd futni kezdett, de a biztonságiak leteperték.

A Dinamo-drukkerek egy része áttörte a kerítést, és megpróbált bejutni a pályára, de ezt komoly mennyiségű könnygáz bevetésével megakadályozták a helyi rendfenntartók.

A bíró egy időre leállította a meccset, amelynek végül a sok várakozás miatt 11 percesre nyúlt a hosszabbítása. Az incidenssel kapcsolatban vizsgálatot indít majd a román szövetség, a Dinamo vezérigazgatója, Ionel Dancilescu pedig nem meglepő módon megvédte saját drukkereiket, és azt nyilatkozta, az egész balhé azért robbant ki, mert egy hazai szurkoló a második gól után egy székely zászlót lobogtatva hergelte a bukarestieket - írja a Maszol.ro.

 
 

És ezeket olvastad már?