OLDALVONAL

Közeleg a hazai Eb, főpróba vár Gera Zoltán csapatára

Első győzelmére készül az U21-es magyar labdarúgó-válogatott szövetségi edzőjeként Gera Zoltán. A fiatalok az ebben a korosztályban kiemelkedő erősségű oroszokkal találkoznak ma este 20 órától.
  • Szerző: GG

A korábbi 97-szeres magyar válogatott legenda, Gera Zoltán tavaly szeptemberben debütált az U21-es válogatott kispadján. A 41 esztendős szakember vezetésével azonban még nem tudott nyerni az együttes, hiába állt ehhez többször is közel.

Gera irányításával eddig hét mérkőzésen három döntetlen és négy vereség a mérleg. Legutóbb a szlovénokkal találkozott a korosztályos nemzeti csapat, és 3-0-s vezetésről játszott 3-3-at. A mieink összes találkozója barátságos mérkőzés volt Gera vezetésével, hiszen jövőre Magyarország Szlovéniával lesz az U21-es Európa-bajnokság házigazdája, így nem kell selejtezőket játszania.

Gera Zoltán (pirosban) (Fotó: MLSZ)

A márciusi kontinenstorna előtt ma, pénteken (20.00, Tv: M4 Sport) Oroszország ellen vívja utolsó mérkőzés a Gera-csapat Székesfehérváron.

„Az oroszok hasonló erősségűek, mint azok a válogatottak, amelyekkel játszani fogunk márciusban, ezért nagyon hasznos erőfelmérő lesz számunkra a mérkőzés. Ellenfelünknek BL-tapasztalattal rendelkező játékosaik vannak, de nem féltem a csapatot, mert akik itt vannak velünk, rendszeresen játszanak klubjukban. Látom a játékosaim szemében a hitet, bíznak magukban, és abban, hogy képesek jó eredményt elérni. Az elmúlt időszakban sokat javultunk, bízom benne, hogy ez pénteken este a pályán is lemérhető lesz majd”

– idézi Gerát az MLSZ honlapja.

Vanczák Vilmos (balra) és Gera Zoltán az U21-es válogatott edzésén (Fotó: MLSZ)

Az oroszok elleni keretben Balogh Botond kivételével mindenki Magyarországon játszik. A Parma 18 éves védője sokat tehet a magyar sikerért, ráadásul nagy önbizalommal érkezik a válogatotthoz, hiszen október végén bemutatkozott az olasz élvonalban az Internazionale ellen.

Az U21-es válogatott eredményei Gerával:

Dánia-Magyarország 0-0

Magyarország-Norvégia 0-3

Magyarország-Horvátország 1-4

Szlovénia-Magyarország 1-0

Észak-Írország-Magyarország 1-1

Magyarország-Ausztria 0-1

Magyarország-Szlovénia 3-3

Gerának és tanítványainak hatalmas lökést adhat pár hónappal az Eb előtt egy győztes meccs Ororszország ellen. Érdekesség, hogy a viadal csoportmérkőzéseit március 24-31. között rendezik, az egyenes kiesés fázisra azonban május 31. ás június 6. között kerül sor a koronavírus-járvány miatt.

És ezeket olvastad már?