OLDALVONAL

Le a kalappal a 22 éves focista előtt: vagyonokat adakozik, törődik az elesettekkel

Bámulatos, amit a Manchester United fiatal sztárja, Marcus Rashford véghezvisz. Nem csak pénzzel segít!
  • Szerző: vav

Az utóbbi hónapokban szervezettségüket kihasználva itthon és külföldön is élen jártak az adakozásban és a segítségnyújtásban a fociszurkolók, mint ahogy a labdarúgók és klubjaik is. Marcus Rashford jótékonysága nem csak a megmozgatott pénzösszeg miatt érdemel külön említést, hanem azért is, mert a Manchester United nagylelkű csatára csupán 22 évesen ilyen meglepően érett gondolkodású.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Instagram

Rashford nem csak a koronavírus-járvány idején aktivizálta magát, de most még a korábbiakon is túltett. Az Egyesült Királyságban már-már hősiesen segíti a rászorulókat.

Egy jótékonysági szervezeten keresztül már több mint kétmillió fontot (780 millió forint) költött az iskolabezárások miatt rendes étkezések nélkül maradt gyerekek ellátására. Ez hárommillió adag ételre volt elég.

Not the press conference I’m used to but enjoyed that one. Good job boys ❤️

„Vannak gyerekek, akik nehéz körülmények között élnek, és otthon nem kapnak enni. Ez ellen akartam tenni”

- mondta a 38-szoros angol válogatott MU-játékos, akiről egy aranyos sztori is kiderült. Levelet kapott ugyanis egy 11 éves hallássérült kisfiútól, aki arra kérte, vállalja el a döntőbíró szerepét az iskolai versíró versenyükön.

„Ott leszek”

- válaszolta azonnal Rashford, és miután a díjátadáson kommunikálni akart a gyerekekkel, a szabadidejében elkezdte tanulni a jelbeszédet.

Flashback Friday in celebration of Deaf Awareness Week. I’m getting there slowly but surely ♥️ Not sure why this isn’t taught in schools 🤷🏾‍♂️

A jószívű futballista már tavaly karácsonykor is kitett magáért: karácsony előtt elindított kampány keretein belül a manchesteri hajléktalanoknak gyűjtött cipősdobozokban számukra hasznos ajándékokat (cipőt, kesztyűt, fogkrémet vagy akár zseblámpát). Több mint 1200-an kaptak így meglepetést, némelyiket maga Rashford adta át.

Could never have dreamed this would take off the way it did when I launched it. Been overwhelmed by all the love and support shown by this city for #intheboxmanchester. Hit the link in my bio for the full video ❤️

„Mindig mondtam, ha egyszer abban a helyzetben leszek, hogy változtathatok valamin, meg fogom tenni”

- nyilatkozta a focista, akinek a gondolkodásmódja már a közös szelfit, aláírást kérő rajongókkal való bánásmódjából is kitűnik: soha, senkit sem utasít vissza

„Egy ilyen apróság életeket változtathat meg” – mondta erről.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?