OLDALVONAL

Megindító vallomás, kiöntötte a szívét Lewis Hamilton

Nem mindig volt gondtalan az élete. A Forma-1 hétszeres világbajnoka elárulta, honnan indult a világhírnévnek, és ki a legnagyobb hőse.
  • Szerző: Ripost

Ma már a világ egyik legsikeresebb és legjobban kereső sportolója Lewis Hamilton, aki 36 éves korára már 300 millió euróra (110 milliárd forint) becsült vagyont gyűjtött. Pedig a gyerekkora minden volt, csak nem gondtalan – sem érzelmileg, sem anyagilag.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Lewis (balra) és Anthony Hamilton

Lewis (balra) és Anthony Hamilton
Fotó: AFP

Hamilton kétéves korában elváltak a szülei, ő két féltestvérével együtt az édesanyjával maradt, de édesapjával, Anthony Hamiltonnal is tartotta a kapcsolatot. Később ő segítette Lewist az autóversenyzéshez vezető úton.

„Apám egy garzonlakásban élt Hatfieldben, és én mindig nála töltöttem a hétvégéimet. Még emlékszem a heverőjére, mert mindig azon aludtam, hiszen nem volt másik ágya. Sosem felejtem, hogyan ettünk szendvicset vagy levest, miközben együtt néztük a versenyeket a tévében”

- emlékezett vissza gyerekkorára a Mercedes sztárja.

Mint mondta, egy szomszéd távirányítású autóját navigálta életében először. Apja fokozatosan vezette be az autóvezetés rejtelmeibe, ahogy egyre inkább világossá vált számára, micsoda tehetség a fia.

„Mindig is szerettem az autókat. Apám nagyon szenvedélyesen törődött a kocsijával, és amikor még csak a hátsó ülésen ülhettem, akkor is mindig azt figyeltem, hogyan vált és vezet. Ő az én hősöm”

- mondta édesapjáról.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Ellenállhatatlan tiramisu receptek
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?