OLDALVONAL

Magyar politikus hozta össze az európai focibékét

Mérföldkő a labdarúgás történetében. Közös szándéknyilatkozat született az UEFA és a klubok szövetsége között.
  • Szerző: vav

Közös szándéknyilatkozatot írt alá és adott át Navracsics Tibornak Brüsszelben az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) elnöke, Aleksander Ceferin és az Európai Klubszövetség (ECA) első embere, Andrea Agnelli. Az Európai Bizottság sportért is felelős magyar tagjának átadott dokumentum mindkét focivezér szerint mérföldkő a kontinens labdarúgásának történetében.

A két nagy hatalmú sportvezető elismerte, hogy nem mindenben értenek egyet, de szoros együttműködésben a céljaik közösek: az európai futball fenntartható fejlődésének biztosítása. Ennek eszköze lesz többek között (a Bajnokok Ligája és az Európa-liga után)

  • két-három éven belül egy harmadik kupasorozat elindítása;
  • a klublicencek feltételeinek megreformálása a gazdasági fair-play szellemében;
  • a játékosok adás-vételi rendszerének megújítása.

"Ez a szándéknyilatkozat bizonyítja, hogy az együttműködésünket az ECA-val számos területen magasabb szintre emeltük, méghozzá a valódi és tartós partnerség szellemében. Erős és egységes a hangunk a labdarúgás alakításában a jövő generációi számára. Örülünk, hogy az unió komisszárja is támogatja a közös törekvéseinket a sportág legfontosabb, azonnali kihívásainak kezelésében"

- mondta Ceferin.

"Jó látni, hogy az UEFA és az ECA közösen akar fellépni a futball nagy kihívásainak kezelésében. Meggyőződésem, hogy a sikeres partneri viszonyuk

nem csak az európai labdarúgás, de társadalmunk egészének ügyét szolgálja

- nyilatkozta Navracsics Tibor.

Ceferin és az olasz Juventust is vezető Agnelli korábban sajtótájékoztatón biztosított mindenkit arról, hogy nem tervezik az utóbbi hetekben újra felkapott, meghívásos Szuperliga létrehozását a legnagyobb európai klubok részvételével. Éppen ellenkezőleg, az a tervük, hogy minél több ország minél több klubcsapatát bevonják az európai kupasorozatokba.

És ezeket olvastad már?