OLDALVONAL

Magyarok nyomhatják le a Bayern Münchent!

Története legkeményebb ellenfele vár a magyarokkal felálló RB Leipzigre. A Gulácsi Péterrel, Kalmár Zsolttal és Lőw Zsolttal menetelő gárda szerda este a Bayern München menőivel kerül szembe.
  • Szerző: Ripost

Senki sem fogadott volna arra a sorsolás pillanatában, hogy a december 21-i Bayern München-RB Leipzig meccs rangadónak fog számítani!

Márpedig most ez a helyzet, a Bundesliga 16 fordulója előtt a müncheni szuperalakulat csak jobb gólkülönbségének köszönhetően előzi meg azt az RB Leipziget, amelynek kapuját Gulácsi Péter védi, és másodedzőként Lőw Zsolt vezeti - Kalmár Zsolt személyében egy harmadik honfitársunk is részese a sikernek, igaz, ősszel egyetlen meccsen sem kapott lehetőséget.

Gulácsi az eddigi 15 forduló során olyan teljesítménnyel rukkolt elő az RB Leipzig kapujában, hogy korábbi kenyéradójának, az FC Liverpoolnak vezetői verik a falba a fejüket. A 26 éves magyar kapus mindössze 12 gólt kapott, immár a Bundesliga legjobb kapusai között emlegetik.

Nem véletlenül, hiszen öt olyan meccse volt a szezonban, amelyen nem kapott gólt – csak Manuel Neuer (Bayern), Marwin Hitz (Augsburg) és Lukas Hradecky (Frankfurt) előzi meg hat-hat hibátlan találkozóval.

Lőw Zsolt másodedző Ralph Hasenhüttl tréner jobb kezeként dolgozik Lipcsében. A %RIPOST%-nak elmondta, saját maguknak is meglepetést okoztak ezzel a szerepeléssel.

"Az elsődleges cél az volt, hogy ne legyenek kiesési problémáink, de arra mi sem gondoltunk, hogy ennyire sikeresen kezdünk. Azóta már változott a célkitűzés, habár jelenleg a második helyen állunk, de úgy véljük, a dobogó még túlzás, viszont a 4-9 pozíció már reális lehet."

Pláne, ha döbbenetet okoznak, és saját otthonában verik el a Bayern Münchent. A találkozót szerdán 20 órakor játsszák.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?