OLDALVONAL

Marad a foci Eb Budapesten

Kitart az idén nyárra halasztott, részben hazai rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság kapcsán eredeti tervei mellett az UEFA, bár többször felvetődött, hogy a viadalt 12 helyett egy helyszínen bonyolíthatják le.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Az elmúlt hetekben többen felvetették, hogy egy helyszínen kellene megrendezni a foci Eb-t, az eredeti 12 helyszín helyett. A budapesti Puskás Aréna három csoportmeccsnek – köztük a magyar válogatott portugálok és franciák elleni találkozójának –, illetve egy nyolcaddöntőnek ad otthont.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Facebook

Az európai szövetség közleményben cáfolta a híreszteléseket, az viszont egyáltalán nem biztos, hogy a meccseket nézők előtt rendezik meg.

„Az UEFA a 12 várossal közösen négy forgatókönyvön dolgozik a találkozók nézőit illetően: telt ház, a stadionkapacitás 50-100 vagy 20-30 százalékos kihasználtsága és zárt kapu. Az UEFA minden rendezővel két-három opciót választ ki és azokat a terveket fejlesztik tovább az elkövetkező hetekben” – közölte a szervezet, hozzátéve: egyenként minden városnak márciusban kell meghoznia a végleges döntést.

címkék:
És ezeket olvastad már?