OLDALVONAL

„Anyagilag nagyon jelentős ajánlat” – Rossit komolyan csábítják egy másik válogatotthoz

Újabb kérő jelentkezett a magyar labdarúgó-válogatott olasz szövetségi kapitányánál. Marco Rossi őszintén vallott a lehetőségeiről.
  • Szerző: Ripost

Napok óta nagyot megy hazája sportsajtójában Marco Rossi. A foci-Eb halálcsoportjában bravúrosan helytállt válogatottunk olasz szövetségi kapitányát egymás után interjúvolják a kisebb-nagyobb lapok és weboldalak. Az egyik szerdai terjedelmes nyilatkozatában többek között arról beszélt, miben változott az élete a várakozáson felüli Európa-bajnoki szerepléssel.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Dárdai Mártont is figyeli, de...

Nem csak a szurkolók, a klubok és szövetségek vezetői is felfigyeltek rá
Fotó: Ripost

Rossi elmondta, élvezi soha nem tapasztalt népszerűségét, de nagyon jól tudja, hogy ez csak átmeneti, mint ahogy az őt övező páratlan médiaérdeklődés is.

„Múló dologként fogom fel, amilyen gyorsan jött, úgy hamar el is fog tűnni. Mindenesetre a korábbinál sokkal többen ismernek föl, és érdekes ajánlatok is érkeznek”

- mondta az olasz futballszakember, majd miután rákérdeztek utóbbiakra, így folytatta:

„Egy anyagilag nagyon jelentős ajánlat érkezett hozzám egy válogatottól, és volt egy kis érdeklődés két európai topligás klubtól is, ahol ki akarták puhatolni, rendelkezésre állok-e”

- utalt utóbbiakkal valószínűleg arra, hogy az olasz sajtóban szóba került, vállalná-e idővel az otthonához közeli, családi kedvenc Napoli vagy nevelőegyesülete, a Torino irányítását.

Ugyanakkor sietve leszögezte: egyelőre esze ágában sincs hazatérni.

„De a szándékom az, hogy Magyarország szövetségi kapitánya maradjak, és megpróbáljunk kvalifikálni a 2022-es katari világbajnokságra. Ez az én álmom, és Cosimo Inguscióé is, az egyetlen olasz stábtagomé, aki a Honvéd óta máig nekem segít; kilenc éve nap mint nap együtt dolgozunk”

- mondta Rossi, akivel az MLSZ az Eb előtt hosszabbított szerződést 2025-ig.

A kérdésre, hogy mit tenne, ha olasz csapathoz hívnák, sokat mondóan így válaszolt:

„Nem egyszer, hanem tízszer is meggondolnám. Azt kockáztatnám vele, hogy két hónap alatt tönkreteszem mindazt, amit az elmúlt években fölépítettem. Olaszországban sajnos kevés a türelem, túl könnyen küldik el az edzőket. (...) Sok jó edző van, de sok kevésbé jó is. Otthon sosem kaptam lehetőséget arra, hogy megfelelő szinten dolgozzak olyan csapatokkal, amelyek képesek versenyezni a kitűzött célokért”

- magyarázta Rossi, aki bár ismert élvonalbeli focista volt, edzőként csak harmad- és negyedosztályú klubok foglalkoztatták.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?