OLDALVONAL

Koronavírus: Marco Rossi jó hírt kapott, ennek mindenki örülni fog

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) a járvány miatt hozta meg a régóta várt döntést.
  • Szerző: sk

A szokásosnál bővebb lesz a válogatottak kerete a június 11-én kezdődő labdarúgó Európa-bajnokságon, amelynek társházigazdája Budapest. Marco Rossi szövetségi kapitány ennek megfelelően csütörtökön hirdeti ki a felkészülést megkezdő bő keretet.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: MTI

Az európai szövetség (UEFA) vezető testülete keddi ülésén hagyta jóvá a nemzeti csapatokkal foglalkozó bizottságának múlt heti javaslatát, miszerint 23 helyett 26 játékosból áll majd egy-egy együttes kerete. A közleményben azt viszont kiemelte, hogy a mérkőzésekre ugyanúgy csak 23 futballistát lehet nevezni, mert a sportág szabálya előírja, hogy legfeljebb 12 cserejátékos lehet.
Az UEFA azzal indokolta a döntést, hogy a játékosok esetleges pozitív koronavírustesztje és az azt követő karanténkötelezettség ne okozzon létszámbeli problémát a csapatoknak.
A június elsejéig leadott kereten csak súlyos sérülés vagy betegség esetén lehet változtatni az adott válogatott első mérkőzése előtt. Az UEFA tájékoztatása szerint ebbe a kategóriába beletartoznak a koronavírussal megfertőződött játékosok és a szoros kontaktszemélynek minősülő – és ezért elkülönített – futballisták is. Aki viszont kikerül a keretből, az már nem térhet vissza.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?