OLDALVONAL

Külföldre hívják Marco Rossit, Olaszországban árulta el a terveit

A magyar fociválogatott sikereinek kovácsára máshol is felfigyeltek. Az olasz edző hazájában beszélt a helyzetről és a folytatásról.
  • Szerző: vav

2021 végén jár le Marco Rossi szerződése a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányaként. Az olasz edző és a szövetség elnöke, Csányi Sándor is többször elmondták már, hogy készek a hosszabbításra, de eddig még nem állapodtak meg a folytatásról. Marco Rossi fizetése nem döntő tényező: erről egy olasz hírportálnak nyilatkozott.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Marco Rossit több helyre hívják jó pénzért, mégis szívesen maradna

Marco Rossit több helyre hívják jó pénzért, mégis szívesen maradna
Fotó: AFP

Rossi megemlítette, hogy több zsíros ajánlatot is kapott már külföldről.

„El kell mondanom, hogy anyagi szempontból nagyon érdekes ajánlatokat kaptam, de szakmailag kevésbé fontos bajnokságokból. Egzotikus országokból érkező ajánlatokról beszélünk, miközben továbbra is él a lehetőségem meghosszabbítani a szerződésemet a magyar szövetséggel. Szeretném megújítani a megállapodásunkat, és én is kész vagyok tárgyalni erről és megállapodásra jutni”

- idézte a TuttoMercatoWeb a magyar szövetségi kapitányt, aki csapatával előbb kiharcolta a részvételt a részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságon, majd csoportgyőztesként feljutott a Nemzetek Ligája élvonalába.

Rossi egyébként az olasz élvonal edzőinek értékélésén túl a válogatott előtt álló idei feladatokról is beszélt.

„Azon dolgozunk, hogy felkészüljünk az első világbajnoki selejtezőnkre Lengyelország ellen, amely nagyon nehéz ellenfél lesz, nemzetközileg elismert játékosokkal. Övék a csoport második legerősebb csapata: ha azt akarjuk, hogy legyen esélyünk a vb-kvaifikációra, jól kell teljesítenünk ellenük, különösen hazai pályán. Lesz három papíron könnyebb ellenfelünk is a csoportban, de egyiket sem becsülhetjük le”

- mondta olasz szövetségi kapitányunk.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?