OLDALVONAL

Marco Rossi fontos döntést hozott meg Szoboszlai Dominik jövőjével kapcsolatban

A válogatott középpályás december óta nem lépett pályára tétmeccseken.
  • Szerző: sk

Továbbra sem focizott 2021-ben a magyar futball legdrágább játékosa. Szoboszlai Dominik decemberben igazolt Salzburgból Lipcsébe, azóta sérüléssel bajlódott, csupán az edzéseket tudta elkezdeni. Az esetében kérdés, hogy Marco Rossi szövetségi kapitány mennyire enged elveiből: válogatottunk olasz kapitánya általában csak azokra számít, akik rendszeresen játszanak csapatukban.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Instagram

Az olasz szakember biztos benne, hogy a középpályás ott lesz az Eb-n:

„Ha minden a terv szerint alakul, Dominik a Bundesliga utolsó két-három fordulójában pályára léphet a Leipzigben. Tény, kevés meccsel a lábában csatlakozhat a válogatotthoz – de legalább csatlakozhat. Világos szabályokat fektettem le a kinevezésem után, így például azt is a kerettagság feltételéül szabtam, hogy az illető játékban legyen. Az elmúlt csaknem három évben hű maradtam az elveimhez, ugyanakkor az élet hozhatja úgy, hogy kivételt kell tenni. Nos, jelen esetben kivételt teszek, Dominikot akkor is meghívom, ha csak két-három mérkőzésen játszik a tavasszal. A felkészülés során lesz ideje az esetleges lemaradás behozására” – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak az olasz kapitány.

Rossi hozzátette, hogy pontosan Szoboszlai miatt örül, hogy csak júniusban kezdődik az Eb és nem most. Hiába várja ugyanis az eseményt, a Lipcse középpályására most nem számíthatna.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?