OLDALVONAL

Maszkviselés és távolságtartás, mégis jó hangulat a magyar lelátókon

A magyar szurkolói társadalom jelesre vizsgázott a héten a koronavírus-járvány elleni védekezésben. Budapesten fél Európa szeme láttára, de Veszprémben és Felcsúton is betartották a szabályokat a foci-, illetve kézidrukkerek.
  • Szerző: GG

Kevés országban lehetnek nézők a lelátón a koronavírus-járvány második hulláma miatt, így több támadás érte a szervezőket, hogy itthon még nem zárt kapusak a találkozók.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A kormányrendelet alapján csak minden harmadik széken ülhetnek a szurkolók, a maszkviselés pedig továbbra is kötelező. A szerda esti FTC–Juventus BL-mérkőzésen (1-4) komolyan vették a szigorú járványügyi intézkedéseket, ráadásul így is fergeteges hangulatot teremtettek a Puskás Arénában.

A fradisták remek hangulatot teremtettek a Puskás Arénában (Fotó: AFP)

„Sokat jelentett a szurkolók jelenléte. Csak harminc százalék lehetett itt, de így is alig hallottuk egymást a pályán. Sajnálom, hogy nem volt telt ház, de nagyon örülünk annak is, hogy ennyien itt lehettek”

– mondta el a találkozó után Sigér Dávid, a Fradi válogatott középpályása az M4 Sportnak.

A vendég Juventus sztárjai is el voltak ragadtatva a 20 ezer fanatikus által teremtett atmoszférától.

„Mindig jó azt érezni, mennyire vibrál egy stadion, ha vannak benne szurkolók”

– nyilatkozta az olasz bajnok duplázó spanyol sztárja, Álvaro Morata.

Kubatov Gábor, az FTC elnöke még a találkozó előtt kérte: mutassák meg a fradisták Európának, hogy szabálykövetésben is az élen járnak. Ezt maradéktalanul bizonyították a Puskás Arénában.

A fradisták betartották a szabályokat (Fotó: MTI)

Másik két helyszínen is kifogástalan volt a szurkolók hozzáállása az új szabályokhoz. Felcsúton a PAFC 1-0-ra győzte le a Honvédot a labdarúgó NB I-ben, de a tévékommentátor szerint a kispesti ultrák voltak a meccs legjobbjai.

Veszprémben 1500 néző előtt fogadta az Eb-címvédő spanyolokat a magyar válogatott a férfi kézilabda Eurokupában. A bravúros, 32-29-es győzelem mellett a lelátók népe is sikert aratott.

„Köszönjük azt a fegyelmezettséget, amellyel alkalmazkodtak a megváltozott feltételekhez, köszönjünk együttműködésüket valamennyiünk egészsége érdekében”

– dicsérte a szurkolókat a szövetség Facebook-oldala.

És ezeket olvastad már?