OLDALVONAL

Még csak pénteken lett 16 éves, de már 126 milliót keres az új Messi

A 20 éves, friss Golden Boy-díjas Haaland szerint ez a fiú a legnagyobb tehetség a világon.
  • Szerző: vav

A Borussia Dortmundnál alig várták, hogy az alsó korhatárt betöltve, pénteki 16. születésnapja másnapján végre pályára küldhessék Youssoufa Moukokót. A kameruni származású, német utánpótlás-válogatott csodagyerek 16 évesen és 1 naposan minden idők legfiatalabb játékosa lett a német labdarúgó Bundesligában, miután becserélték a 32 perc alatt mesternégyest szerző Erling Haaland helyére (Hertha-Dortmund 2-5).

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Instagram

A Moukokóval kapcsolatos várakozásokat nem csak az mutatja, hogy már két éve figyeli a fejlődését Joachim Löw szövetségi kapitány is. A még csak 20 éves, friss Golden Boy-díjas Haaland a meccs hőseként is róla beszélt: mint mondta, a fiú „a világ legnagyobb tehetsége”. Ennek megfelelően kezelik is a klubnál, hiszen már ilyen fiatalon évente 350 ezer eurót (126 millió forint) keres, és éppen most keresnek neki lakást, hogy kiköltözhessen a kollégiumból.

„Micsoda este!!! Nagyon boldog vagyok, hogy debütálhattam. De még boldogabb vagyok a három pont miatt. Leírhatatlan ez az érzés. Köszönöm, köszönöm!”

- írta a Messi-rajongó, és sokak szerint a nyomdokaiba is lépő Moukoko az Instagramon.

És ezeket olvastad már?