OLDALVONAL

Megdöbbentő vallomás: szinte csak melegek játszanak a bajnokságban

Az egykori bajnok sztárjátékos szerint céltábla volt amiatt, mert felvállalta, hogy heteroszexuális. A statisztika szerint nincs igaza.
  • Szerző: HBK

Nem mindennapi állítással rukkolt elő Candice Wiggins, aki azt mondta, hogy az észak-amerikai női kosárlabdaliga játékosainak 98 százaléka meleg.

A Minnesotával az WNBA-ben bajnoki címig jutó Wiggins a San Diego Union-Tribune című újságnak nyilatkozott pályafutása keményebb pillanatairól.

„Nagy dolognak számított, hogy heteroszexuális nőként nem húztam meg magam, hanem kiálltam magamért. A WNBA-ben a játékosok 98 százaléka meleg. Céltábla voltam a kinézetem és a játékom miatt, sokat piszkáltak. Soha nem k.rváztak le annyiszor, mint elsőéves koromban.”

Valójában hivatalosan sokkal kevesebb leszbikus sportoló van a ligában. 12 olyan játékosról tudni, akik beismerték, hogy a saját nemükhöz vonzódnak.

„Úgy kell kinézned, mint a férfiak, és úgy kell játszanod, mint a férfiak. Csak ebben az esetben tisztelnek. Én büszke voltam a nőiességemre, és ezért egyáltalán passzoltam bele a rendszerbe” – mondta Wiggins.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?